NB I

Puskás Akadémia-játékosok a Sportingnál

Három fiatal is együtt edzhet a portugál csapatoknál.

Három Puskás Akadémia-játékos is egy héten keresztül a portugál Sporting Lisszabon korosztályos csapatának edzéseit fogja látogatni – számol be a hírről a klub hivatalos honlapja.

Tarcson Ákos, az U14-es csapat játékosa, valamint két U16-os labdarúgó, Komáromi György és Posztobányi Patrik immár úton van a portugál főváros felé, hogy korosztályuknak megfelelően bekapcsolódhassanak a Sporting Lisszabon szakmai munkájába.

Ezt olvastad már?
A PSG világsztárját akarja a Real Madrid

A fiúkat az U17-es csapat vezetőedzője, Czinkon Szabolcs, valamint nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatónk, Tóth Balázs kísérte el Lisszabonba.

A tehetséges játékosok a Sportingba mennek Fotó: pfla.hu

– Nem csupán a srácok számára, de számomra is nagy lehetőség ez az út, ugyanakkor nagy felelősség is – árulta el Szabolcs. – Az akadémia néhány legnagyobb értékére kell majd vigyáznom, mentorkodnom és talán kicsit apáskodnom is kell fölöttük. Próbálok nyitott szemmel járni-kelni a Sporting Lisszabonnál, igyekszem belepillantani az edzők és a játékosok mindennapjaiba, hogy minél több tapasztalatot szerezzek, amelyeket aztán idehaza hasznosíthatok, s akár a kollégáimnak, akár a játékosaimnak átadhatok. Egyszóval: ezt az utat óriási tanulási lehetőségnek tekintem.

– Kiemelt tehetségeinket visszük el a hasonló tanulmányi utakra – fejtette ki Balázs. – Jártunk már például Belgiumban is, és most Lisszabon következik. A világ egyik legjobb akadémiájára megyünk, ahol rengeteg játékos nevelkedett a legnagyobbak közül. Kíváncsiak vagyunk az ottani szakmai munkára, amelybe a srácok is becsatlakozhatnak a saját korosztályukban. Holnap már meg is kezdik az edzéseket. Úgy vélem, nagyon hasznos tud lenni egy ilyen út a játékosok számára, hiszen megismerhetnek egy másik futballkultúrát és játékstílust, s akár a külföldi topjátékosokkal össze is hasonlíthatják magukat. Az efféle tapasztalatok karrierjük alakulásában is segítségükre lehetnek.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik