NB I

Hat meccse nyeretlenül: az újonc nem bírt a paksiakkal

Kulcsár gólja döntőnek bizonyult.

OTP Bank Liga, 10. forduló

Paksi FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-0 (1-0)
Paks. Játékvezető: Karakó F.
Paks: Verpecz – Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Simon Á., – Kulcsár (Daru, 68.), Papp, Bertus, Kecskés – Koltai (Simon M., 78.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Balmazújváros: Pogacsics – Uzoma, Rus, Tamás L., Habovda – Maisuradze, Sigér (Fekete Á., 75.), Vajda S. (Kovács, 67.) – Rácz F. (Andrics, a szünetben), Arabuli, Bódis. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Kulcsár (35.)

Az élvonal tizedik játéknapján az öt mérkőzés óta nyeretlen újonc Balmazújváros a Paks otthonába látogatott. A Tolna megyeiek az előző fordulóban fontos győzelmet arattak a DVTK ellen, így ők várhatták jobb előjelekkel a találkozót.

Az összecsapás első húsz percében a paksiak irányítottak, egy-egy veszélyes beadás után igyekeztek zavart kelteni a vendég kapu előtt, majd a 36. percben a gólcsend is megtört. Ekkor Koltai ugrott ki középen, majd cselezés közben elcsúszott, de a labda Kulcsárhoz került, aki jó tizenhét méterről lőtte ki a jobb alsót, 1-0. A szünetben így a paksiaknál volt az előny.

A fordulás után aktívabban kezdett a Balmazújváros, előbb a csereként beállt Andrics veszélyeztetett, de centikkel tévedett. A hazaiak Bertus révén egy veszélyes szabadrúgással keltettek zavart, de az eredményjelzőn változás nem történt.

A hajrában a balmazújvárosiak mindent megtettek a pontszerzésért, mezőnyfölényben játszottak és folyamatosan támadtak, a hazaiak azonban jól védekeztek. Újabb gól így már nem született, az újonc maradt sereghajtó, míg a Paks feljött a hetedik helyre.

Zsinórban másodszor nyert a Paks Fotó: paksifc.hu
Olvasói sztorik