NB I

NB I: ismeretlen játékossal támad a Videoton

A listavezető a címvédőt fogadja szombat este Felcsúton.
OTP Bank Liga, 10. forduló – szombat
Vasas FC–Swietelsky Haladás, Szusza-stadion 18 óra, játékvezető: Vad II
Ferencvárosi TC–Diósgyőri VTK 18 óra, játékvezető: Szabó Zs.
Paksi FC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 18 óra, játékvezető: Karakó
Debreceni VSC–Puskás Akadémia 18 óra, játékvezető: Erdős
Mezőkövesd Zsóry FC–Újpest FC 18 óra, játékvezető: Solymosi (TV: M4)
Videoton FC–Bp. Honvéd, Felcsút 20.30, játékvezető: Bognár (TV: M4)

A listavezető Videoton FC a címvédő Budapest Honvédot fogadja az élvonal szombati, tizedik fordulójában.

A székesfehérváriak éppen az előző körben veszítették el veretlenségüket, amikor 3-1-re kikaptak a Vasas FC-től. Ennek ellenére megőrizték vezető helyüket a tabellán, de ötről négy pontra csökkent az előnyük.

A két együttes eddig 97 alkalommal találkozott egymással az élvonalban, és 17 döntetlen mellett 46-szor a fővárosiak, 34-szer a fehérváriak nyertek. A Videoton pályaválasztása mellett 2009 tavasza és 2013 ősze között négyszer is győzött a Honvéd, azóta viszont mindhárom találkozót elveszítette, és ezeken még gólt sem szerzett.

Legutóbb Kispesten mérkőztek egymással a csapatok: a Honvéd 1-0-s sikerével zárult rangadó a bajnoki címről döntött az előző idény utolsó fordulójában.

Ezt olvastad már?
Forró éjszakába torkollott Neymar és Palvin Barbi közös bulizása

Jelenleg – a Vasastól elszenvedett vereség ellenére – a Videoton van jobb formában, a fővárosiak ugyanis a legutóbbi három fordulóban mindössze egy pontot szereztek.

Marko Nikolic: ez nem tenisz

“Nehéz mérkőzésre számítok egy jó csapat ellen, amelynek megvan a saját, specifikus játékstílusa. Ahhoz még nagyon korán van, hogy a pontkülönbségeket számolgassuk, nem az számít, hogy most mennyi előnyünk van, az a lényeg, hogy még fejlődnünk kell. Elégedett vagyok a szezon kezdetével, de tudunk még jobb teljesítményt nyújtani, szerintem akár meccsről-meccsre is jobban játszunk majd. Koncentrálnunk kell a Honvéd ellen, biztos vagyok benne, hogy minden játékos motiváltan várja a mérkőzést, így jó eredményt várok tőlük. Eltiltások miatt lesznek hiányzók, de ez nem egyéni sport, ez nem tenisz, itt egy egész csapat játszik. Fontos labdarúgók hiányoznak majd, de a többiek is fontosak, és ha egységesen lépünk fel a Honvéd ellen, nem érezzük majd annak a hiányát, hogy két jó játékos nem lehet a pályát” – nyilatkozta a vidi.hu oldalon a fehérváriak vezetőedzője.

Erik van der Meer: tudjuk, mit játszik a Videoton

“A Videoton vezeti a tabellát, így nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Ellenfelünk a múlt héten elvesztette veretlenségét a Vasas ellen, ezért most biztos, hogy még nagyobb akarattal játszanak ellenünk. Természetesen mi is beleadunk apait-anyait. Legjobb játékosuk Danko Lazovic piros lap miatt hiányozni fog a Videotonból, de biztos vagyok benne, hogy a helyettese olyan csatár lesz, aki meg akarja majd mutatni, hogy hasonló jó teljesítményre képes, mint a szerb légiós. Lazovic egy ismert, kiváló játékos, aki viszont helyette lesz, ismeretlen számunkra. Tudjuk, hogy a Videoton mit játszik, megpróbáljuk a helyes taktikát kialakítani ellenük” – fogalmazott a Bp. Honvéd honlapjána holland edző.

Olvasói sztorik