NB I

NB I: Debrecenben szakadt meg a remek felcsúti sorozat

A DVSC házigazdaként 3-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát.
OTP Bank Liga, 10. forduló
Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 3-0 (1-0)
Debrecen, játékvezető: Erdős
DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári Cs., Ferrenczi J. – Tőzsér – Varga K. (Tisza T., 90.), Jovanovic (Csősz, 91.), Bódi Á., Könyves – Tabakovic (Takács T., 78.). Edző: Herczeg András
Puskás FC: Hegedüs L. – Osváth, Heris, Vanczák, Balogh B. – Márkvárt (Molnár G., 87.), Mevoungou – Prosser (Zsidai, 65.), Knezevic, Latifi (Szécsi M., 74.) – Diallo. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Varga K. (45.), Könyves (82.), Tőzsér (86.)

Az élvonal szombati, tizedik fordulójában a Debrecen a Puskás Akadémiát látta vendégül. Mindkét csapat remek formában várta a meccset, hiszen legutóbbi négy bajnoki meccsüket egyaránt megnyerték.

Az első tíz percben nem alakult ki komolyabb helyzet, aztán Tőzsér Dániel ívelte a labdát a tizenhatoson belülre, Tabakovic a kapunak háttal akart gólt fejelni, de nem találta el azt.

A 12. percben Tőzsér 28 méterről elvégzett szabadrúgása csak kevéssel suhant el a jobb felső sarok fölött. A továbbiakban is aktívak voltak a csapatok, a 18. percben Prosser Dániel vett mellre egy labdát, majd ravaszul, nagyon éles szögből kapura lőtt, de Nagy Sándor résen volt.

Eseménytelen percek után Varga Kevin betört a tizenhatoson belülre, lövését Hegedüs Lajos védte, a kipattanóra Bódi Ádám érkezett, de óriási meglepetésre métereket tévedett. A 32. percben Tőzsér egy méterrel a bal felső fölé durrantott, majd Varga Kevin talált a bal alsó mellé.

A szünet előtt előnybe került a DVSC: Bódi indította Vargát, aki a balösszekötő helyén kilépve kilőtte a hosszú sarkot (1-0).

Ezt olvastad már?
Miben hasonlít Donald Trump fia Stieber Zoltánra?

A folytatásban előbb Balogh Balázs lapos lövését védte Nagy Sándor, majd Lafiti szerzett gólt, de szabálytalankodott, ezért nem adták meg. A hatvanadik percben Könyves lépett meg a jobb oldalon, középre passzolt, az érkező Jovanovic a jobb kapufa mellé lőtt.

Ezután előbb Ferenczi János, majd Könyves kísérletét hárította Hegedüs. A 71. percben Jovanovic került tiszta lövőhelyzetbe 17 méterről, de próbálkozása a blokkról szögletre pattant. A hajrában is a DVSC támadott: Könyves betört a tizenhatoson belülre, a rövid sarkot célozta meg, Hegedüs bravúrral védett.

Haris Tabakovic és Jonathan Heris Fotó: MTI

Teljesen megérdemelten született meg a hazaiak második gólja: a 82. percben egy szöglet után a labda Diallóról éppen Könyves elé pattant, aki nyolc méterről a hálóba lőtt (2-0). És ezzel még nem volt vége: Zsidai távoli átlövését üggyel-bajjal védte Nagy Sándor, majd Tőzsér hatalmas gólt lőtt szabadrúgásból (3-0).

A 93. percben egy szabadrúgás után Molnár Gábor fejese a kapufán csattant, úgyhogy a szépítés sem sikerült a vendégeknek. A felcsútiak legutóbb augusztus elején veszítettek az NB I-ben, a DVSC sikersorozata viszont már öt forduló óta tart.

forrás: haon.hu és pfla.hu

Olvasói sztorik