NB I

Varga Rolandot nem a gólkirályi cím motiválja

A csatárt az EL-kiesés még mindig bosszantja.

Szárnyal a Ferencvárosban Varga Roland, akit azonban nem az egyéni címek, hanem csapata sikere éltet – írja az M4 Sport.

A hatszoros válogatott labdarúgó a bajnokság eddigi kilenc fordulója alatt tízszer talált az ellenfelek kapujába. Annak tudatában, hogy az előző szezonban Eppel Márton tizenhat találattal zsebelte be a gólkirályi címet, Varga is jó eséllyel pályázik rá.

A számok is a csatár mellett szólnak
Nikolics nyomába ered a Fradi gólkirályjelöltje

A zöld-fehérek támadója az M1 Ma este című műsorában azonban elmondta, nem az jár a fejében, hogy gólkirályi címmel zárja a szezont, hanem hogy a csapat minél előrébb végezzen az OTP Bank Ligában.

– Úgy gondolom, hogy a nehéz kezdet után most elindultunk egy jó úton. Reméljük, ez sokáig kitart – így Varga Roland, aki szerint az utóbbi meccseken már megmutatták, hogy jó csapatot alkotnak.

A 27 éves játékos nemcsak a bajnokságban, az Európa Ligában is tett a közösbe: három gólt szerzett a selejtezők során, de ezt sem fújja fel. Annak örül, hogy jó teljesítménnyel járult hozzá a csapat játékához, az viszont bosszantja, hogy kiestek, és az is, ahogy kiestek.

Varga Roland már tíz gólnál jár Fotó: Getty Images

Nehéz időszakot élt meg, mikor bokasérüléssel bajlódott, letört volt, ám biztos volt benne, hogy lesz még lehetősége a bizonyításra, „csak” élnie kell vele. Segítsége is akadt bőven: a családja, a menedzsere, a klub és barátnője is mellette állt.

Két év szünet után a válogatottba is visszatért a támadó, aki a lettek elleni vb-selejtezőn gólpasszal hálálta meg Bernd Storck bizalmát. Varga elárulta, nagyon régóta várt arra, hogy ismét magára ölthesse a címeres mezt, és nagyon örül neki, hogy győztes meccsen tehette ezt meg.

A teljes interjú ITT tekinthető meg.

Olvasói sztorik