NB I

Csak a ráadásban tudott nyerni a Fradi a Magyar Kupában

Leandro a 91. percben szerezte a továbbjutást jelentő gólt a Dunaharaszti ellen. A DVTK könnyedén verte NB III-as ellenfelét.

Kedd délután a labdarúgó Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé jutásért a harmadosztályú Dunaharaszti vendégeként játszott a Ferencváros. Gól nélküli első félidő után a Fradi a 63. percben szerezte meg a vezetést: Botka érkezett remekül egy bal oldali ívelésre, és a hosszúba csúsztatott. A 86. percben nagy bajba került az FTC, Mészáros egy kavarodás után Holczer kapujába ollózott, de Leandro a hosszabbításban megmentette csapatát, szabadrúgásból tekert a hálóba, és állította be a 2-1-es végeredményt.

A DVTK az NB III Nyugati-csoportban szereplő Veszprém otthonában lépett pályára, és már az első negyedórában kétgólos vezetéshez jutott. A hatodik percben Eperjesi óriási bedobását Szarka Ákos továbbcsúsztatta, majd a védőkről visszapattanó labdát 9 méterről a bal alsó sarokba lőtte. Négy minutummal később ismét Eperjesi beadása volt veszélyes, amely után Forgács Dávid a kapu torkából lőtt a hálóba. A hajrában végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését a Diósgyőr: a csereként beálló Ivánka közelről fejelt a hálóba.

Magyar Kupa, 6. forduló

Dunaharaszti-FTC 1-2 (0-0)

Dunaharaszti: Gyatyel – Bíró, Rétsági, Ferenczi, Márton – Farkas (Mészáros D., 52.), Gacsal, Dallos (Vitányi, 82.) – Mendebaba (Rebecsák, 61.), Szenes, Rusvay.

FTC: Holczer – Pedroso, Leandro, Blazic, Botka – Spirovski, Bognár I. – Csernik, Paintsil (Gorriaran, 56.), Amadou – Priskin (Sternberg, 80.).

Gólszerző: Mészáros (86.), illetve Botka (63.), Leandro (91.)

Veszprém – DVTK 0-3 (0-2)

DVTK: Rados – Nagy T., Kocsis, Oláh B., Bárdos – Eperjesi, Tóth B. (Tucsa, 84.), Kitl M. (Ivánka, 88.), Forgács – Szarka, Makrai (Ternován, 64.).

Gólszerzők: Szarka (6.), Forgács (10.), Ivánka (89.)

Nehezen nyert a Fradi a Magyar Kupában Fotó: Fradi.hu
Olvasói sztorik