NB I

Kicsiben azt játszotta a Puskás, mint a Barcelona – Pintér

A vendégek szerint viszont lejtett a hazai pálya Felcsúton; Bódog a kezet nem adó játékvezetőre panaszkodott, Meer odaszólt a Fradinak.

Vasas–Videoton 3-1

Michael Oenning, Vasas: – Örülök, hogy a saját játékosainknak kell most gratulálnunk a győzelemhez, kezd visszatérni az a frissesség, amely az előző szezonban látható volt. Volt csitt-csatt, dirr-durr, mindkét csapat belement a párharcokba, úgy próbált labdát szerezni, a lapok ellenére is azt lehet mondani, hogy fair volt a találkozó. Biztos mindkét csapatnál lesznek kék foltok, véraláfutások, ez ma egy harcias meccs volt. Sikerült gólokat szereznünk, veszélyesek voltak a pontrúgások, ráadásul mindhárom találatunkat védők jegyzik. Az volt a terv, hogy próbáljuk a legkevesebb területet adni a Vidinek, valamint tudtuk, hogy a két belső védő, Fiola és Juhász szeret előretörni, szerettük volna megakasztani a mélységi játékot, amelyet a Vidi általában játszik. Hátrányba kerültünk, de tudtuk, mit szeretnénk játszani, sikerült megvalósítanunk.

Marko Nikolics, Videoton: – Gratulálok a Vasasnak, jobban akarta ma a sikert. Nagy szériánk volt, öt ponttal vezettünk, a mai meccset is jól kezdtük. Jöttek a helyzetek, jött a gól, de huszonöt perc után megálltunk. Talán azt hittük, hogy onnantól könnyű lesz, de a labdarúgásban nincs olyan, hogy könnyű meccs. Tudtuk, hogy a Vasas veszélyes a pontrúgásoknál, tudtuk, hogy ellenfelünk jellemzően két méteren belül feláll ilyenkor öt magas emberrel. Mondtuk a játékosoknak, hogy ne legyenek felesleges szögletek, pontrúgások, aztán kaptunk három gólt pontrúgások után. Ez nyilvánvalóan nem jó így. Eddig egy gólt sem kaptunk pontrúgások után, ma hármat. Volt ezen kívül…, hogyan is fogalmazzak. Volt két, mondjuk úgy, hogy nehéz szituáció a pályán, a kettő-egynél meg nem adott gólunkra, valamint egy tizenegyesre gondolok. Mindezzel együtt is a Vasas megérdemelte a győzelmet, mert ma voltak gondok a hozzáállásunkkal. Sosem jó érzés veszíteni, de talán kellett ez a vereség, hogy visszataláljunk a helyes útra. Újra elő kell vennünk a korábbi küzdőszellemet, az éles játékot, nem szabad azt gondolni, hogy kimegyünk a pályára és már miénk is a meccs. Rengeteg mindent tudnék most mondani, de a fair play híve vagyok, ma a Vasas nyert, nem szeretném átfordítani a dolgokat valami másik irányba azzal, amit mondok. Az újságírók dolga, hogy megírják az eseményeket, mindenki tudja, hogy kié a pályán a döntés. Két fontos játékosunk kiesett a Honvéd elleni rangadó előtt. Sajnos néha az ilyen dolgok is hozzátartoznak a futballhoz.

Forrás: vidi.hu

Oenning joggal volt elégedett Fotó: vasasfc.hu

Balmazújváros–Debrecen 0-1

Horváth Ferenc, Balmazújváros: – Nem volt jó meccs, ritmustalan, rengeteg átadási hiba volt. Nem hiszem, hogy bárki is jól szórakozott a mérkőzésen, leszámítva a debrecenieket. A harmadik találkozó, amit egy-nullra veszítünk el, úgy, hogy az ellenfélnek kapuralövése sem volt. Igaz, a mi támadójátékunk sem volt túl acélos. A második félidőben mi irányítottuk a játékot, de nem volt igazán gólhelyzetünk.

Herczeg András, DVSC: – Nehéz mérkőzést vártunk, látszott, hogy a hazai csapat jó teljesítményt nyújtott a korábbi meccseken, tartottunk a találkozótól. Támadni szerettünk volna, ez az első tíz percben sikerült, utána nem volt folyamatos a játékunk, feljött a hazai csapat, lehetőségei is voltak. A második félidőben átadtuk a területet, a hazaiaknak nem volt igazi helyzete. A mai napon pontatlanok voltunk, nem volt meg a folyamatos játékunk. Küzdelmes mérkőzés volt, nagyot küzdöttek a játékosok, örülök a győzelemnek.

Forrás: haon.hu


Puskás–Mezőkövesd 1-0

Pintér Attila, Puskás: – Tudtuk, hogy szűken védekező csapat érkezik, amely kontrára játszik, mégpedig elég jól. A Barcelona is türelmesen játszik, keresi a réseket, most kicsiben mi is ezt tettük. Tudtuk, hogy az első gólig nehéz lesz, a gólunk után volt négy-öt lehetőségünk, amit sajnos nem használtunk ki, remélem a jövő héten ez összejön. Gratulálok a csapatnak, mert nehéz ilyen ellenféllel szemben játszani. Sok sikert kívánok a Mezőkövesdnek!

Radványi Miklós, Mezőkövesd: – Úgy gondolom, az első félidőben megcsináltuk azt, amit szerettünk volna, nem tudtak a hazaiak helyzetet kialakítani. A védekezésünk jól működött, de sajnos az utolsó passzok hiányoztak. A második félidőben nyomás alá kerültünk, pontatlanok lettünk. A gól előtt a játékvezető tévesen ellenünk ítélt, elküldte a játékosunkat a szabadrúgásnál, ebből kaptuk a gólt, de persze mi is hibáztunk. Úgy gondolom, a hazai pálya lejtett, ahogyan ezt szokták mondani, a Puskás helyzet nélkül tudott nyerni. Az első meccseken berúgtuk a helyzeteket, most hiába dolgozzuk ki azokat, nem megy be semmi, remélem hamarosan fordul a kocka.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

Pintér Attila Fotó: Puskás Akadémia

Diósgyőr–Paks 2-4

Bódog Tamás, DVTK: – Próbálok okosakat mondani, de most nem fog menni. Nyerhető mérkőzést játszottunk ezer helyzettel, amit nem sikerült berúgni, mert nem voltunk elég élesek a kapu előtt. Azonban most legalább nem csak a lehetőségekig, hanem a helyzetekig, lövésekig eljutottunk, ha így folytatjuk, akkor a következő mérkőzésen remélhetőleg gól is fog születni. Abszolút uraltuk a mérkőzést, az első félidőben volt egy fázis, ami miatt kicsit megdorgáltam a játékosokat a szünetben, de utána a második félidő rendben volt, mentek, küzdöttek, hajtottak. Most arra kell figyelni, hogy ne csússzunk hátra, és abból a szempontból volt meghatározó a mai találkozó, hogy tudatosította, nekünk hátrafelé kell nézegetnünk, nem előre. Lassan hülyének érzem magam, hogy mindig a játékvezetővel foglalkozom. Szépen fel van vonalazva a pálya, pontosan látszik, hol állt Makrai a beadás pillanatában, de most már kár foglalkozni vele, nem történt semmi extra, csak a szokásos. Kettő-kettőnél fontos lett volna ez a gól. Nehéz elmenni amellett is szó nélkül, hogy a lefújás után a játékvezető nem adott kezet, ez arrogancia vég nélkül. Most következik két nyerhető mérkőzés, azokon kell pontokat szereznünk. Mindenki ellen reális esélyünk van, a helyzeteink meglesznek, hinni kell a győzelemben. A mai második félidőre lehet építeni.

Csertői Aurél, Paks: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, a védekezésünk katasztrofális volt. Az ellenfél nagyon agresszívan támadott le, jól csinálta, mi pedig pontatlanul és lassan játszottunk előre. Parádé, hogy négy gólt lőttünk, de az ellenfélnek voltak olyan helyzetei, amivel a mai mérkőzést simán megnyerhette volna, jobban is játszottak a meccs nagyobb részében. Ilyen a foci, mi berúgtuk a helyzeteket, ők nem rúgták be. Egy hosszú sorozatban ez kiegyenlíti egymást, mi is szenvedtünk úgy vereséget, hogy jobbak voltunk, most is ez történt. Némi szerencsével nyertünk ma.

Forrás: dvtk.eu


Haladás–Újpest 1-0

Pacsi Bálint, Haladás: – Idegesen kezdtük a mérkőzést, ez a feszültség különösen az első tíz percben érződött a csapaton. Úgy gondolom, az első félidő döntetlenszínezetű volt. A szünetben stábommal aztán sikerült lenyugtatni a fiúkat. A második félidőben egy gyönyörű támadás után gólt szereztünk, majd a nagy újpesti nyomás ellenére is megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A cserék jól szálltak be, lendületet és rutint adtak a csapat számára.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Az első negyvenöt perc kevés lehetőséget hozott, mindkét oldalon egyenlő számban alakultak ki helyzetek. Szünet után próbáltunk ritmust váltani, fontos volt, hogy ki szerzi az első gólt. Több lehetőségünk is adódott, de nem találtuk a kapuig vezető utat. A saját csapatomnak nem, a Haladásnak viszont gratulálok.

Forrás: haladas.hu


Honvéd–Ferencváros 1-3

Erik van der Meer, Honvéd: – Az első és a második félidő elején is ugyanaz a játékosom ugyanazt a hibát követte el, ami nagyon dühítő volt, hiszen külön készültünk erre a helyzetre, az elemzésnél mindenkinek felhívtam erre a figyelmét, különösen a Vargát fogó játékosét. Az első játékrészt mi irányítottuk, nem játszottunk rosszul, sok helyzetünk volt, ezeket értékesíteni kellett volna. Nagy különbség volt, hogy a Ferencváros sok külföldivel állt fel, mi pedig tartottuk az MLSZ ajánlásokat, ebből le kell vonni a következtetést. A hibáink megbosszulták magukat, ezért nekünk ma nem jutott pont, míg ellenfelünknek három lett a jutalma.

Thomas Doll, FTC: – Az első félidőben az volt a problémánk, hogy nem voltunk jók a párharcokban és a ritmust se találtuk meg igazán. Ezt a félidőben megbeszéltük, hogy bátrabban kell játszani, többet kell birtokolni a labdát, nem szabad azt gyorsan elveszíteni, túl gyorsan felívelni. A második félidő sokkal jobban tetszett, jobban kombináltunk a középpályán, jobban használtuk ki az üres területeket, tovább tartott a passzjátékunk. És a türelmes játék meghozta a helyzeteket a széleken, volt, amit ki is tudtunk használni. Mi is minden meccsből tanulunk, az első félidőben gólt is kaptunk, voltak nagyobb helyzetei a hazaiaknak, kapufa is, ezeket kell kivédenünk. Jó látni, hogy alakul a csapatszellem, egymásért küzdenek a játékosok, és legyőzzük az ellenfelet. Örülök, hogy így álltunk hozzá ehhez a „hatpontos” meccshez is.

Forrás: ulloi129.hu