NB I

Elszenvedte első vereségét a Videoton

A Vasas 3-1-re legyőzte a listavezetőt.

OTP Bank Liga, 9. forduló

Vasas FC – Videoton FC 3-1 (2-1)
Szusza Ferenc Stadion, Játékvezető: Andó-Szabó
Vasas: Kamenár – Simunek (Vogyicska, 50.), James, Ristevski – Burmeister, Vida, Berecz, Hangya (Ádám, 81.) – Kulcsár, Gaál, Remili (Pavlov, 92). Vezetőedző: Michael Oenning
Videoton: Kovácsik – Szolnoki (Kovács I., 67.), Fiola, Juhász, Stopira – Suljic, Pátkai (Géresi, 84.), Varga J. (Nego, 54.), Henty – Scsepovics, Lazovics. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerzők: Burmeister (22., 83.), Ristevski (28.), illetve Pátkai (13.)
Kiállítva: Nego (89.), Lazovics (94.)

A listavezető Videotont látta vendégül újpesti albérletében a hetedik helyen álló Vasas együttese. Remekül kezdett az éllovas fehérvári együttes, amely már a 13. percben megszerezte a vezetést: a válogatottban is jól teljesítő Pátkai Máté gyönyörű mozdulattal, tíz méterről ollózott a jobb alsóba. (0-1)

Túlzás volna azt állítani, hogy a bekapott gól megfogta az angyalföldieket, ugyanis kilenc perccel később Vida beadását Burmeister fejelte a hálóba (1-1), majd a 28. minutumban Risztevszki bólintása után fordított is a Vasas. (2-1)

A második félidőben uralta a meccset, és többet is támadott a hátrányban lévő Videoton. Egy ígéretes akció végén Nego beadása pontatlan volt, és a kontrából majdnem növelte előnyét a Vasas, azonban Gaál 14 méterről fölé bombázott. A 83. percben aztán megszületett a Vasas harmadik gólja, Burmeister tudott duplázni egy baloldali beadást követően. (3-1)

Először kapott ki a bajnokságban a Videoton Fotó: vidi.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik