NB I

Már a dobogót ostromolja a Puskás Akadémia

Egyetlen gól döntött Pintér Attila korábbi és jelenlegi csapatának meccsén.

OTP Bank Liga, 9. forduló

Puskás Akadémia – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)
Felcsút, 811 néző. Játékvezető: Iványi
Puskás Akadémia: Hegedüs – Osváth, Heris, Vanczák, Balogh B. – Mevoungou, Márkvárt (Zsidai, 89.) – Molnár G. (Prosser, a szünetben), Knezevic, Szakály P. (Latifi, 56.) – Diallo. Vezetőedző: Pintér Attila
Mezkövesd Zsóry FC: Tujvel – Fótyik, Hudák, Szeles, Lázár (Baracskai, 74.) – Tóth B., Mlinar (Majtán, 82.) – Farkas D., Veszelinovics, Cseri – Strestík (Koszta , 62.). Vezetőedző: Radványi Miklós
Gólszerző: Diallo (57.)

Pintér Attila jelenlegi és korábbi csapata, azaz a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd csapott össze az NB I 9. fordulójában.A hazaiak honlapjának tudósítása szerint kisebb ünnepséggel kezdődött a mérkőzés: Pintér az Újpest ellen 3-1-re megnyert találkozón ült 200. alkalommal NB I-es csapat kispadján. A jubileum alkalmából Mészáros László, a Puskás FC Kft. ügyvezető igazgatója és Komjáti András klubigazgató köszöntötte a szakembert.

A 10. percben Knezevic forgatta meg védőjét a tizenhatos sarkánál, majd középre tette a labdát, de a beadásra nem érkezett senki. A 29. percben Márkvártot állították meg lesen egy balról jövő szöktetés után. Ha címzett nem ő, hanem Molnár, akkor az exkövesdi a kapuig gyalogolhatott volna. A 42. percben Knezevic szerzett labdát a mezőkövesdi térfélen, Molnárt indította a jobb szélen, akinek középre adására megint nem érkezett senki. Az ellentámadásból is veszély alakult ki: Strestík törhetett előre középen, lőtt, kaput is talált, de Hegedüs magabiztosan védett. Az első félidőben nem született gól.

Fotó: Mezőkövesd Zsóry FC

Az 57. percben vezetést szereztek a hazaiak: Knezevic kényszerítőzött Márkvárttal a kövesdi tizenhatos sarkánál, a horvát középpályás éles szögből a kapufát találta el, de a kipattanót Diallo a hálóba pofozta, 1-0. A 73. percben Diallo lövésével iramodhatott meg a jobb oldalon Prosser, de odaléptek neki, így odalett a helyzet. Az eredmény már nem változott, sorozatban negyedszer nyert a Puskás Akadémia, amely már a dobogót ostromolja.

Olvasói sztorik