NB I

Nyolcmilliós fizetések az NB I-ben?

Egyre több magyar klubnál beszélnek nyíltan az anyagi kérdésekről.

A Bors összeszedte, hol, mennyi a legmagasabb fizetés – íme az NB I-es bérlista.

Videoton – 8 millió forint
Ferencváros – 8 millió
Diósgyőr – 5 millió
Puskás Akadémia – 5 millió
Debrecen – 4.6 millió
Újpest – 3 millió
Haladás – 2.6 millió
Honvéd – 2.5 millió
Balmazújváros – 2.1 millió
Mezőkövesd – 2 millió
Paks – 1.5 millió
Vasas – 1.5 millió

Az RTL Klub Házon kívül című műsorának legutóbbi adásában a magyar élvonal fizetéseire próbáltak meg fényt deríteni, és bár a klubok többsége elzárkózott a felelettől, a Honvéd és a Balmazújváros vezetője nyilatkozott. Nyíltan beszélt az anyagi kérdésekről Balogh Ildikó, a paksiak ügyvezetője is, aki a Digisport Reggeli Start című műsorának vendége volt.

Úgy tűnik, egyre több helyen vezetnek be úgynevezett fizetési sapkát, vagyis maximálják a futballisták juttatását. A balmazújvárosi Tiba István elárulta, a legtöbbet kereső játékosuk hétezer eurót, vagyis több mint kétmillió forintot visz haza havonta, míg a játékosok fele egymillió forint alatt keres. Ehhez jön még döntetlenenként 150 ezer, győzelmenként pedig 300 ezer forint.

George F. Hemingway, a Honvéd elnöke 1000-5000 euróig (300 ezer-1,5 millió forint) terjedő fizetésekről beszélt a csapatánál, ami alól egy játékos kivétel. Bár Hemingway nem nevesítette, alighanem az olasz Davide Lanzafaméról van szó, aki a Sport Plusz korábbi cikke szerint 2.5 millió forintot tesz zsebre egy hónapban.

HOPPÁ!
Hivatalos: újabb zsenit igazolt a PSG a Barcelonától

Ez sem rossz fizetés, ám eltörpül a riválisoknál megkereshetőhöz képest. ABors úgy tudja, a Ferencvárosba hazatérő Priskin Tamás, valamint a Videotonban szereplő Juhász Roland 8-8 millió forintot keres.

Olvasói sztorik