NB I

Varga Roland megállíthatatlan, legyőzte a Fradi a címvédőt

Joseph Paintsil második meccsén a második gólját lőtte a zöld-fehéreknél.

OTP Bank Liga, 9. forduló

Budapest Honvéd – FTC 1-3 (1-1)
Bozsik Stadion, 4423 néző. Játékvezető: Farkas A.
Budapest Honvéd: Gróf – Baráth, Lovric (Danilo, 63.), Bobál D. (Holender, 83.), Latifu – Kamber, Gazdag, Banó-Szabó, Nagy (Kabangu, 77.) – Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Erik van der Meer
FTC: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Gorriarán, Szpirovszki – Varga R. (Moutari, 86.), Paintsil (Leandro, 77.), Lovrencsics G. (Böde, 46.) – Priskin. Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerzők: Lanzafame (33., 11-esből), illetve Varga R. (6., 47.), Paintsil (68.)
Kiállítva: Botka (72.)

A címvédő Budapest Honvéd és a kupagyőztes Ferencváros játszotta a forduló rangadóját az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában. A második helyen álló kispestiek legutóbbi két mérkőzésükön botlottak: előbb hazai pályán kaptak ki a Debrecentől – csaknem egy év után szenvedtek vereséget a Bozsik Stadionban –, majd a Paks otthonában, emberelőnyben is csak egy utolsó pillanatban szerzett góllal mentettek pontot.

A Bozsik Stadionban az élvonal két legjobb formában lévő támadója is pályára lépett: a hazaiaknál a játékostársak által az előző szezon legjobbjának választott olasz Davide Lanzafame, a zöld-fehéreknél pedig a nyolc fordulót követően nyolcgólos, a Vasas ellen triplázó Varga Roland. Főként róluk szólt a meccs.

A hazaiak honlapjának tudósítása szerint a 6. percben jutottak vezetéshez a vendégek: Lovrencsics Gergő bal oldali beadását a hosszún Varga Roland öt méterről bombázta a léc alá, 0-1. A 14. percben egy gyors kontra végén Lanzafame jobb oldali beadása után Gazdag lőtt kapura, 12 méteres lövése azonban egy védőről szögletre pattant a felső léc segítségével.

A 32. percben egy kapu előtti kavarodásnál Botka buktatta Nagy Gergőt, tizenegyes és sárga lap volt az ítélet. Davide Lanzafame magabiztosan lőtte a büntetőt a kapu jobb oldalába, Dibusz a másik irányba vetődött, 1-1. Ez volt a félidő.

Fotó: FradiMédia

A szünet után három perccel újra vezetéshez jutott a Ferencváros: egy bal oldali beívelésnél Bobál Dávid a 16-oson belül várta, hogy a lábára essen a labda, de Varga Roland lecsapott rá, és a kapuba bombázott 10 méterről, 1-2. Vargának ez volt a tizedik gólja a szezonban, a hétgólos Lanzafame előtt vezeti a góllövőlistát.

Volt még bőven történés: a 69. percben Botka jobb oldali beadását a hosszún érkező Paintsil hat méterről lőtte a hálóba, 1-3. A 19 éves ghánai válogatott második meccsén második találatát szerezte a Ferencvárosban. A 72. percben Botka rántotta le és rúgta fel Danilót a pálya közepén: sárga lapot kapott, de ez már neki a második volt, így megfogyatkozott a Fradi.

Emberelőnyben voltak helyzetei a Honvédnek, de gólt már nem szereztek. A Fradi sikerével feljött a második helyre, a Honvéd visszacsúszott a harmadik pozícióba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik