NB I

Elhunyt a Vasas legendás alakja

Szeptember 20-án búcsúztatják.
Fotó: vasassc.hu

Elhunyt dr. Árky Nándor – adta hírül a Vasas honlapja. A Vasas SC korábbi sportorvosa generációk számára jelentett biztos pontot a mindennapokban. Szeptember 20-án búcsúztatják.

Dr. Árky Nándor életének 88. évében, augusztus 31-én hunyt el.
Labdarúgóként ifjúsági válogatottságig vitte, de az orvosi diploma megszerzését követően felhagyott a focival és a Sportkórházban kezdett el dolgozni. Több mint fél évszázadot töltött ott, sebész, rendelőintézeti vezető, osztályvezető és főigazgató volt. Főigazgatóként tíz évig szolgálta a Sportkórházat, ez idő alatt felújították az épületeket, korszerűsödtek az osztályok, számos fejlesztés történt.

A labdarúgáshoz fűződő szenvedélye megmaradt, több sportegyesületnél és az ifjúsági válogatottnál is dolgozott sportorvosként, a legmeghatározóbb közülük a Vasas SC volt, ahol nemcsak a labdarúgók, hanem például a kézilabdázók mellett is dolgozott. A Vasas SC-nek 1986-ban lett örökös tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság érdemérmét 2005-ben kapta meg. Dr. Árky Nándort szeptember 20-án, szerdán, 10 óra 30 perctől kísérik utolsó útjára a Pestszentlőrinci Temetőben.

Olvasói sztorik