NB I

Egy félidő jó játék is elég volt a Videotonnak

Jól kezdte a meccset új edzőjével a Haladás.

OTP Bank Liga, 8. forduló

Videoton – Szombathelyi Haladás 3-1 (0-1)
Pancho Aréna, 1770 néző.
Játékvezető: Szőts.

Videoton FC:
Kovácsik – Fiola, Juhász, Fejes (Henty 46.), Stopira – Nego, Hadzic (Varga 77.), Pátkai, Suljic (Szolnoki 89.) – Lazovics, Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics
Szombathelyi Haladás: Király – Polgár, Wils, Devecseri (Schimmer 56.), Bosnjak – Kiss B. (Németh M. 32.), Jancsó (Halmosi 71.), Tóth M. – Kovács – Williams, Ramos. Vezetőedző: Pacsi Bálint
Gólszerzők: Németh M. (35.) ill.
Lazovics (53.), Pátkai (63.), Scepovic (90.)

Új edzőjével a kispadon, bátran kezdett a Szombathelyi Haladás. Az ausztrál Williams már az első percekben vezetést szerezhetett volna. Aztán persze jöttek a Videoton percei. Hadzic a 15. és a 18. percben is távolról próbálkozott, Királynak bravúrra volt szüksége.

A 30. percben Ramos ismét a Haladásnak szerezhetett volna vezetést, Juhász az utolsó pillanatban tisztázott. A 35. percben azonban már megszerezte a vezetést a jobban focizó Haladás. Williams engedett előzékenyen egy labdát a két perccel korábban pályára lépő Németh Máriónak, aki köszönte szépen, és első labdaérintéséből, 19 méterről verhetetlen gólt lőtt. 0-1.

Ezt olvastad már?
Négy néző lezuhant a lelátóról az NB II-es bajnokin

Williams a 40. percben növelhette volna tovább az előnyt, de kihagyta a büntetőt, amit Ramos lerántásáért ítéltek meg.

Közel volt a meglepetéshez a Haladás Fotó: www.vidi.hu

A szünet után egy másik Videoton futott ki a pályára. Nem is kellett sokat várni az egyenlítésre. Az 52. percben Lazovicsot felejtették ott a kaputól 10 méterre a Haladás védők, a csatár Suljic beadását fejelte be Király kapujába. 1-1.

Az 59. percben ismét Lazovics került hatalmas helyzetbe, de elszúrta a kínálkozó lehetőséget. Nagy küzdés után, öt méterről gurított mellé. Nem hibázott három perccel később Pátkai, aki góljával megfordította eredményt. 2-1.

A második félidőre széteső Haladás a 90. percben újabb gólt kapott. Scepovic volt eredményes. 3-1.

A Videoton szerezte meg a három pontot. A Haladás kispadján vereséggel mutatkozott be Pacsi Bálint, annak ellenére, hogy nagyon jól kezdték a találkozót, akár az első félidőben el is dönthették volna.

Olvasói sztorik