NB I

Három gól a hajrában, ikszre mentette a meccset a Honvéd

Izgalmasan végződött a kispestiek paksi vendégjátéka.

OTP Bank Liga, 8. forduló

Paksi FC – Budapest Honvéd FC 2-2 (0-1)
Paks, Fehérvári úti Stadion. Játékvezető: Pintér.
Paks: Verpecz – Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Simon Á. (Koltai, 58.), Papp K., Bartha, Bertus (Nikházi, 58.), Hajdú (Daru, 75.) – Hahn. Vezetőedző: Csertői Aurél
Honvéd: Gróf – Latifu, Baráth, Lovric, Laczkó (Kabangu, 75.) – Kamber, Nagy G., Banó-Szabó – Danilo (Bobál D., 62.), Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Erik van der Meer
Gólszerzők: Lovric (80. – öngól), Papp (89.) illetve Lanzafame (40., tizenegyesből), Kabangu (92.)
Kiállítva: Lenzsér (86.)

A héten a második NB I-es találkozóját játszó Paks azt a Honvédot fogadta, amely az előző fordulóban szenvedte el első vereségét a most futó szezonban.

Már a negyedik percben lehetőséget írhattunk fel a Honvéd mellé, Latifu futtatta Danilót, a brazil pedig egy cselt követően az oldalhálóba lőtt. Három perccel később már a hazaiak is megmutatták magukat, Papp becsúszva igyekezett gólt lőni, de Gróf a helyén volt.

A 26. percben is a hazaiak veszélyeztettek, Bertus felívelt labdájára Hahn csapott le, lövése viszont középre ment, így Gróf ezúttal is védett. Négy perccel később Verpecz bravúrozott, a paksi kapus egy szöglet után Lovric csukafejesénél sziporkázott.

Még a szünet előtt vezetést szerzett a Honvéd, Lenzsér szabálytalankodott Lanzafaméval szemben, a jogos tizenegyest pedig a sértett vágta a kapu jobb oldalába, 0-1.

Simon debütált a Paksban Fotó: paksifc.hu

A fordulás után Vági jelezte először az 50. percben, hogy a Paks egyenlíteni akar, ám jobblábas lövése a vendég kapuson nem jutott túl. Tíz perccel ezután Bartha is közel járt a gólhoz, de egy kevéssel elkerülte a jobb felsőt a próbálkozása.

Nem sokkal ezután Nikházi kapott remek indítást, kilépett ziccerben, de egy kicsit hosszan tolta meg, így Gróf elérte a labdát. A hajrában összejött az egyenlítés a hazaiaknak, Nikházi beadásába Lovric lépett bele, róla pedig a saját kapujába perdült a labda a 80. percben, 1-1.

Izgalmasan telt a meccs a lefújásig. A 83. minutumban Bartha találta el a felső lécet, két percre rá pedig Lanzafame is betalálhatott volna, ha lövése centikkel beljebb megy. A 86. percben a Málta-verő Lenzsér ápolása után engedély nélkül ment vissza a játéktérre, ezért sárgát kapott, de mivel ez volt neki a második, így mehetett zuhanyozni.

A rendes játékidő vége előtt egy perccel Bartha beadását Papp fejelte öt méterről a kapuba, 2-1, emberhátrányban fordított a Paks. De a slusszpoén a végére maradt, a 92. percben Kabangu egalizált, így 2-2-re végeztek a csapatok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik