NB I

Pintér már-már sikeredzőként nyilatkozhatott

Nézzük, hogy értékeltek a szakvezetők a nyolcadik forduló összecsapásai után!

Ferencváros–Vasas 5-2

Thomas Doll, FTC: – Jó meccset láttunk a csapattól, nagyon boldog vagyok, hogy megtaláltuk magunkban a morális tartást, hogy kétszer is visszajöjjünk hátrányból. A meccs elején nehezen találtunk önmagukra – bár az első öt perc tetszett –, lehetett érezni, hogy új játékosok, illetve sérülésből visszatérő labdarúgók voltak a pályán, akiknek rá kellett találniuk a ritmusukra. Aztán percről percre egyre magabiztosabbak lettek a játékosok a pályán, a félidőben is sok mindent meg tudtunk beszélni, és a második játékrészben már nagyszerűen játszottunk. Láthattuk, hogy pár fontos játékos visszatérésével, a lehetőségek növekedésével teljesen máshogy néz ki a Ferencváros játéka, mint az elmúlt hetekben. Jó volt látni, hogy egységesek voltunk. Azt gondolom, hogy aki ért a labdarúgáshoz, tudja, hogy néha kis időre van szükség, amikor megérkeznek az új játékosok, míg mások kiheverik a sérülésüket. A Vasas elleni olyan teljesítmény és eredmény volt, amire építhetünk. Elégedetten mehetünk haza. Még mindig volt pár hiányzónk, Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Bőle Lukács, Miha Blazic, Julian Koch, Janek Sternberg, úgyhogy a közeljövőben még több opciónk lehet.

LÁTTAD MÁR?
Alig hisszük el, hogy magyar játékos ekkora gólt szerezhet – VIDEÓ

Michael Oenning, Vasas: – Ahogy ezt ilyenkor illik megtenni, gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez. Ha az eredményt nézzük, egyértelműen elvesztettük a mérkőzést, ez nyilvánvaló. Azonban a foci nem csak eredménysport, azt is kell nézni, hogy milyen úton alakult ki az eredmény. Úgy gondolom, hogy ma kevés szemrehányást tehetek a játékosaimra, mert azt csinálták, amit elvártam tőlük. Bátran, sőt az első félidő egyes szakaszaiban kiválóan játszottunk, járattuk a labdát, kerestük a lehetőségeket. Ennek okán megérdemelten szereztünk vezetést, az egyenlítő gól után se álltunk le, hanem tovább mentünk előre, így újra nálunk volt az előny. Ezután korán kaptuk az újabb egyenlítő gólt. Eddig egy nyílt és jó mérkőzés volt mindkét csapat részéről, bár úgy éreztem, hogy mi voltunk jobb állapotban. A második félidő során a mérkőzés kapott egy új irányt a sok sárga lap miatt, amit érzésem szerint kicsit egyoldalúan osztottak ki. A mérkőzést eldöntő momentum a kiállítás volt. A mai napon úgy álltunk fel és úgy is játszottunk, hogy ezt a mérkőzést meg akarjuk nyerni, emiatt a kiállítás után is próbáltunk az ellenfél kapuja elé kerülni. Meg is volt a lehetőségünk a Ferencváros három-kettes vezetésénél az egyenlítésre. Meg akartuk mutatni a mérkőzésen, hogy mire vagyunk képesek, ezt meg is tettük. Az eredmény a fentiek miatt sajnos nagyobb arányú lett, de ezt megfelelőképpen tudjuk és fogjuk is értékelni.

Forrás: fradi.hu, vasasfc.hu


Mezőkövesd–Balmazújváros 2-2

Radványi Miklós, Mezőkövesd: – Az első félidőt odaajándékoztuk az ellenfélnek, nem is értem, egy hazai csapat hogyan tud így játszani egy presztízsmeccsen. A szünetben mondtam, hogy ha így akarjuk folytatni, ki sem kell mennünk a pályára. Szerencsére felálltunk és fordítottunk, majd újra jött a nagy hiba. Veszelinovics lábában ott volt a meccslabda, sajnos nem sikerült nyerni. Az edzéseken, ha kávéért játszunk, nagy a harc, a meccsen pedig, amikor ünnep van, akkor begörcsölünk.

Horváth Ferenc, Balmazújváros: – Igazából sok mindent nem tudok mondani. Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, a második félidőben sajnos begörcsöltünk. Szívem szerint azt mondanám, hogy három pontot érdemeltünk volna, de ez nem lenne sportszerű, mert a Kövesdnek volt meccslabdája. Sajnos a legutóbbi három vereség görcsössé tett minket – az egy pontokkal nem haladunk előre!

Forrás: mezokovesdzsory.hu

Radványi Miklós úgy érzi, túl görcsös a csapata Fotó: mezokovesdzsory.hu

Debrecen–Diósgyőr 3-1

Herczeg András, DVSC: – Nagyon nagy csatát, nagy küzdelmet hozott a találkozó.
Egy kitűnő gárda ellen szereztük meg a három pontot. A játékosok minden elismerést megérdemelnek, null-egynél is helyén volt a szívük és a fejük. Változatos, izgalmas mérkőzést láthattunk, mindkét csapat győzelemre játszott, boldog vagyok, hogy mi tudtuk megszerezni a három pontot. A DVTK legtöbbször rá tudja kényszeríteni az akaratát az ellenfélre, mi is dominálni szerettünk volna, azonban néha alkalmazkodnunk kellett a Diósgyőr játékához. Döntő volt, hogy gyorsan sikerült megszerezni az egyenlítő gólt. Óriási szívvel, jó felfogással játszottak a játékosok, és a végén sikerült két támadást góllal befejezni.

Bódog Tamás, DVTK: – Fájó vereséget szenvedtünk, lehetett volna így is és úgy is, sajnos úgy lett. Gratulálok a Debrecennek, jól játszott, megérdemelten nyert. Nem játszottunk rosszul, nekünk is megvoltak a lehetőségeink a második félidőben. Győzelemre játszottunk, persze ellenfelünknek is voltak lehetőségei kontráiból. Az a minőség hiányzott előrefele, ami eldönthette volna a javunkra a mérkőzést. Lehetőségeket kialakítottunk, de nem tudtuk végigjátszani. Szeretném azt mondani, hogy nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk, de milyen gólt kaptunk! Lipták lába szét van rúgva, de van ilyen. Jó mérkőzést láthattunk, kiszolgáltuk a szurkolókat. Győzelemre játszott mindkét csapat, az egyiknek szerencséje volt, a másiknak nem. Tempó volt a mérkőzésben, és ideális körülmények között játszottunk. Az a minőség hiányzott előrefelé, ami eldönthette volna a javunkra a mérkőzést, hátul pedig masszívabbnak kellett volna lenni. Akkor lehet tovább fejlődni, ha tanulunk a vereségből – jól hangzik, de így van, még ha a mérkőzés utáni felfokozott hangulatban nem is teljesen így gondolom.

Forrás: dvtk.eu


Újpest–Puskás 1-3

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A mérkőzés elején teljesen össze voltunk zavarodva, így hiába próbáltunk nyomást gyakorolni ellenfelünkre. Lassan játszottunk, a Puskás Akadémia pedig az első lehetőségét gólra váltotta. A vendég találat után volt pár helyzetünk, de a felcsútiakkal ellentétben mi nem tudtuk gólra váltani a lehetőségeket, ez még több önbizalommal szolgált a Puskás Akadémia játékosai számára. A második játékrész legelején kaptunk két könnyű gólt, mindegyik előtt nagy hibákat követtünk el. Három nullás hátrányban igen nehéz lett a helyzetünk. Nem volt elég energiánk újdonságot vinni a játékunkba, nem volt ötletünk és továbbra sem tudtunk kellően agresszívak lenni. Ez az este és a mérkőzés mindenki számára igen rosszul sikerült.

Pintér Attila, Puskás: – Gratulálok a játékosoknak, hiszen nagyon nehéz olyan közegben játszani és felpörgetni magad, ahol nincsenek nézők. Mind a két csapat kereste a másikon a fogást. Tudtuk, hogy mire számíthatunk az Újpesttől, a játékosaim nagyon fegyelmezetten betartották azt, amit kértünk. Parádés gólokat rúgtunk. Aki hisz az elvégzett munkában, és tesz érte, annak előbb-utóbb eredményesnek kell lenni.

Forrás: ujpestfc.hu és pfla.hu

Olvasói sztorik