NB I

Zsinórban harmadik meccsét is megnyerte a Pintér-csapat

Ezúttal az Újpestet győzte le a Puskás Akadémia.

OTP Bank Liga, 8. forduló

Újpest FC – Puskás Akadémia FC 1-3 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Andó-Szabó.
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Litauszki, Bojovics, Mohl – Windecker, Salétros – Zsótér (Simon K., 62.), Nagy D., Nwobodo (Novothny, 62.) – Tischler (Selmani, 71.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Puskás Akadémia: Hegedüs –
Osváth, Heris, Vanczák, Balogh B.
– Mevoungou – Molnár (Prosser, 63.), Knezevics,
Bacelic-Grgic, Szakály P. (Latifi, 82.) –
Diallo. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerzők: Diallo (22.), Knezevics (49., 53 – az elsőt tizenegyesből)

A szombati játéknap utolsó mérkőzésén a hazai pályán még veretlen Újpest fogadta az egyre jobb formába lendülő, és az előző két fordulót győzelemmel záró Puskás Akadémiát.

A zárt kapuk mögött rendezett találkozó elég lassan indult be, szinte az első nagyobb helyzetből született az első gól is. A 22. percben az exújpesti Balogh bal oldali beadását fejelte Ulysse Diallo a kapuba, 0-1. Jót is tett a gól a meccsnek, három perccel később Tischler középre adását fejelte kicsivel fölé Nwobodo. Két percre rá sem sokon múlt az egyenlítés, Tischler csavart a bal alsó mellé egy távoli szabadrúgást.

Az első félidőben csak ennyi jelenet volt értékelhető, nem vitték túlzásba a csapatok.

Fordulás után gyorsan eldöntötte a három pont sorsát a vendég együttes, Knezevics előbb a 49. percben értékesített egy tizenegyest, 0-2, majd négy perccel később ismét a légiós talált be Pajovicsnak, miután átemelte őt a tizenhatosról, 0-3.

Ezt érdemes megnézni!
Sallai Roland óriási gólt lőtt a debütálásán – VIDEÓ

Az 59. percben Diallo könnyedén berúghatta volna a negyediket Bojovics nagy hibája után, de Pajovics megmentette a szituációt. Nem sokkal később szépíthettek volna a lilák, Salétros szabadrúgásánál azonban bravúrozott Hegedüs, a kipattanót pedig Mohl csak a kapufára lőtte.

Sorjáztak az Újpest-helyzetek, öt méterről előbb Novothny lőtt a kapusba, majd Nagy Dániel fölé – edzéseken ezek tuti gólok. Nem maradt el azonban a hazai találat, a 71. minutumban Simon középre adását Novothny becsúszva lőtt a bal alsóba, 1-3.

A hajrára is jutottak nagy helyzetek: Márkvárt lövésénél szépen védett Bojovics, majd Latifi a lécre emelt. Gól azonban már nem született, zsinórban harmadik meccsét húzta be a Puskás Akadémia.

Diallo az első gólnál Litauszki mellett fejelt Fotó: ujpestfc.hu
Olvasói sztorik