NB I

Az első és az utolsó tíz perc hozta a gólokat a DVSC–DVTK rangadón

Óvári találatával már a negyedik percben előnybe kerültek a vendégek.

OTP Bank Liga, 8. forduló

Debreceni VSC – Diósgyőri VTK 3-1 (1-1)
Debrecen, 5538 néző. Játékvezető: Berke
DVSC: Nagy S. – Bényei, Szatmári, Kinyik, Ferenczi – Bódi (Takács T., 81.), Jovanovics, Tőzsér, Varga K. (Mészáros N., 90.) – Mengolo (Tabakovic, 68.), Könyves. Vezetőedző: Herczeg András
DVTK: Antal B. – Nagy T., Lipták, Karan, Forgács (Tamás M., 81.) – Vela, Busai, Nono, Óvári (Bárdos, 66.) – Ugrai, Makrai (Ioannidisz, 75.). Szakmai igazgató: Bódog Tamás
Gólszerzők: Varga K. (12.), Takács T. (86.), Tabakovic (88.), illetve Óvári (4.)

A dobogós Diósgyőr a legutóbbi két bajnokiját megnyerő, azokon hét gólt szerző Debrecen vendége volt az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

Egy beadás után Antal ölelte magához a labdát. Bekezdtek a csapatok, a negyedik percben már az első gól is megszületett: Makrai passzolt Óvári Zsolthoz, aki átemelte a játékszert Nagy felett (0-1). Könyves lövését védte Antal Botond, Varga Kevin egyéni akciója végén azonban már tehetetlen volt: a debreceni játékos a 12. percben tekert a hosszúba (1-1).

A Diósgyőr maradt támadásban, Makrai és Forgács lökete sem sokkal kerülte el a kaput. Bényei is helyzetbe került, de fölé bombázott. Ugrai cselezgetett a büntetőterületen belül, lövése egy hazai lábról pattant fölé. Egy perccel később Könyves elé került egy lepattanó labda, a diósgyőri kapus bravúrral védett. Jovanovics is megdolgoztatta Antalt, majd Bódi lövését is védte a játékrész hajrájában – 1-1-gyel zárult az első félidő.

Jó negyed órát kellett várni az első komolyabb lehetőségre a második félidőben: ekkor Ugrai futotta le védőjét, Nagy azonban szögletre mentett. Óvári lövésénél is helyén volt Nagy, majd Nono beadásánál is mentett a debreceni kapus. A mérkőzés a hajrában dőlt el: az alig öt perccel korábban beállt Takács Tamás vette be a DVTK kapuját, majd a szintén csereként beállt Tabakovic döntötte el a meccset – ezzel a két gyors találattal nyert a Debrecen 3-1-re.

Hamar jött a debreceni egyenlítés Fotó: MTI
Olvasói sztorik