NB I

Na végre, újra itt az NB I

A Haladás új edzővel állítaná meg a Videotont.

Az éllovas Videoton azt a Haladást fogadja az élvonal hétvégi, nyolcadik fordulójában, amely a kéthetes szünetben vezetőedzőt váltott.

A szombathelyiek gyengén rajtoltak, csupán a tizedik helyen állnak azt követően, hogy eddigi hét mérkőzésükből csak kétszer nyertek, ötször pedig kikaptak, ráadásul legutóbb otthon, az újonc Puskás Akadémiától szenvedtek 5-1-es vereséget.

Ezt olvastad már?
Barcelonából érkezik a magyar bajnokcsapat új vezetőedzője

A klub és Mészöly Géza vezetőedző ezután bontott szerződést közös megegyezéssel. A csapat irányítását átmenetileg az Illés Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint vette át, akire rögtön rendkívül nehéz feladat vár vasárnap.

A székesfehérváriak ugyanis a mezőnyben egyedüliként veretlenek, és a szerdán pótolt mérkőzésükön is nyertek, így három pont előnnyel vezetik a tabellát, azaz jó hangulatban várhatják az újabb erőpróbát.

Szombaton a Vasas a Ferencváros otthonában szerepel, s az összecsapás mindkét csapat számára rendkívül fontos lesz, mivel egyaránt hét pont a hátrányuk a Videotonnal szemben, azaz egy újabb pontvesztés jelentős lemaradást eredményezne a piros-kékek és a zöld-fehérek számára is.

A Haladás ellen folytathatja remek sorozatát a Videoton Fotó: Getty Images

Érdekesség, hogy az angyalföldiek az előző szezonban mindkét bajnokijukat 2-1-re megnyerték a Groupama Arénában.

Szintén izgalmas találkozónak ígérkezik a keleti rangadó, a Debrecen a kifejezetten gyenge szezonkezdés után úgy fogadja a jól rajtoló Diósgyőrt, hogy a legutóbbi két összecsapásán már győzött, így felzárkózott a középmezőnybe.

A címvédő és jelenleg második Bp. Honvéd vasárnap Pakson javíthat, miután 11 veretlen bajnokit követően az előző körben alulmaradt a Debrecennel szemben.

OTP Bank Liga, 8. forduló

Szombat:

Ferencvárosi TC–Vasas FC 18 óra, játékvezető: Bognár (TV: M4 Sport)

Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 18 óra, játékvezető: Berke

Mezőkövesd Zsóry FC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 18 óra, játékvezető: Farkas

Újpest FC–Puskás Akadémia FC 20.30, játékvezető: Andó-Szabó (TV: M4 Sport)

Vasárnap:

Videoton FC–Szombathelyi Swietelsky-Haladás, Felcsút 17 óra, játékvezető: Szőts

Paksi FC–Bp. Honvéd 17 óra, játékvezető: Pintér

Olvasói sztorik