NB I

Zsótér Donát elárulta, hol állna légiósnak

Az NB I-ből mutatkozna be a nagyválogatottban az újpesti fiatal.

A magyar U21-es válogatott előbb barátságos mérkőzésen verte az Európa Bajnok-címvédő Németországot, majd Eb-selejeztőn Málta ellen gyűjtötte be a három pontot. Az Újpest játékosa, Zsótér Donát előbbi mérkőzésen bombagólt lőtt, majd a törpeállam ellen győztes gólpasszt adott, tapasztalatairól a Digi Sport Reggeli Start műsorában beszélt.

– Mindkét győzelem fontos volt számunkra. Az Eb-címvédő ellen hatalmas érzés és öröm gólt szerezni, azért azonban sajnos három pontot nem adtak. A győzelem persze az önbizalmunknak jót tett, nagy skalpot gyűjtöttünk be. A Málta elleni Eb-selejtezőnk szerencsésen végződött, végig hittünk a győzelemben, ez volt a kulcs. Természetesen örülök, hogy a gólpasszommal tudtunk nyerni.

Miben lehet fejlődni?

– Fizikálisan testközelből tapasztalhattuk, hogy nem vagyunk lemaradva a német játékosok mögött, de mentális tényezőkben sem hiszem, hogy hátrányban lennénk. Ha egy ilyen mérkőzésre fel tudunk pörögni, akkor a többire is fel kell tudnunk. Talán a technikai dolgokban vagyunk kicsit lemaradva: gondolok is az átvételekre, valamint a passzok tempójára, illetve a fejbeni gyorsaságban. Szenzációs érzés volt számunkra az is, hogy a paderborni találkozó után első ízben minket tapsolt meg a német publikum, aztán pedig a hazaiakat.

Zsótér Donát egyelőre az Újpesttel tervezi a folytatást Fotó: Getty Images

U21-es Eb-selejtező: a továbbjutás a cél

– Egy hónap múlva az U21-es válogatottal a törökökkel találkozunk, előre nem írnám alá az ikszet. A tétmérkőzés előtt még játszunk egy felkészülési mérkőzést az olaszok ellen is. Törökországban egyébként nyerni szeretnénk, hiszen a hatos csoportból csak a legelső jut tovább, szeretnénk kijutni a jövő évi tornára, ezért minden mérkőzésen győzelemre kell törnünk.

NB I vagy légiós-karrier?

– Ha reálisan nézem, akkor egy-, másfél évig még az NB I-ben kell rendszeres játéklehetőséghez jutnom, szeretnék standard játékos lenni, aztán a felnőtt nagyválogatottban is bemutatkozni. A stílusomhoz egyébként a holland, a német vagy a spanyol foci áll a legközelebb a – így Zsótér, aki elárulta: bízik abban, hogy az újpestiekkel most már csak felfelé lépkednek a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik