NB I

Simán verte ukrán ellenfelét a DVSC – VIDEÓ

Hét gól esett a felkészülési mérkőzésen.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

DVSC – NK Veres Rivne 5-2 (0-0)
Debrecen-Pallag.
DVSC I. félidő: Kovács P. – Kuti (Nagy K. 30.), Szilvási, Mészáros, Barna – Könyves, Filip, Szekulics, Bíró – Tabakovic, Mengolo. II. félidő: Szabados – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Bódi, Csősz, Tőzsér, Varga K. – Tisza, Takács
Debreceni gólszerzők: Takács (61., 65.), Bényei (74.), Tisza (78., 90. – mindkettő büntetőből)

A válogatott szünetet kihasználva a DVSC edzőmérkőzést játszott az ukrán élvonalban szereplő NK Veres Rivne ellen a pallagi edzőközpontban – írja a debreceni klub honlapja. A két félidőre vegyes csapatot küldött pályára Herczeg András vezetőedző.

Nagy Sándor kisebb sérüléssel bajlódik, ezért kihagyta a találkozót, míg másik kapusunk, Novota János a szlovák válogatottal készül a vb-selejtezőkre.

Az első játékrészben többet támadtak a vendégek, néhány nagyobb helyzetet is kidolgoztak, de gólt nem szereztek. A félidő második felében kiegyenlítettebb lett a küzdelem, a Loki eljutott lehetőségig.

Fotó: DVSC

A szünet után egy távoli lövésből hamar vezetést szerzett a Veres Rivne (előtte Tisza szerzett gólt, ám azt les miatt nem adta meg a játékvezető), majd nem sokkal később Bódi szabadrúgása a lécről pattant vissza. Folyamatosan támadtunk, beszorítottuk az ellenfelet. Tőzsér bombáját a kapus védte bravúrral, majd a 61. percben – teljesen megérdemelten – egyenlítettünk! Varga Kevin szerzett labdát a félpályánál, indította Tiszát, aki előre tört, majd a középen üres érkező Takácsnak adott, ő pedig a hálóba továbbított. Négy perccel később Takács Tamás újabb találatot szerzett: megindult a jobb oldalon, majd a hosszúba lőtt. A 74. percben Bényei Balázs hasonló gólt szerzett (jobbról a jobb alsóba), majd tizenegyest harcoltunk ki, amit Tisza Tibor értékesített. A 84. percben egy gyors kontra végén szépíteni tudtak a vendégek, majd nem sokkal a lefújás előtt Tisza Tibor büntetőből beállította az 5-2-es végeredményt.

Olvasói sztorik