NB I

Haladás: biztató ausztriai döntetlen

A csapatok csak helyzetekig jutottak.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Wiener Neustadt (osztrák) 0-0
Kirschlag, 100 néző.
Haladás, I. félidő: Gyurján – Polgár, Schimmer, Jagodics, Devecseri – Kiss B., Kovács – Martínez, Rácz, Ramos – Williams. II. félidő: Rózsa – Tóth D., Jánvári, Jagodics, Németh M. – Kiss B. (Tóth M., 75.), Németh M. – Funsho, Petró, Halmosi – Grumics. Edző: Pacsi Bálint.

Edzőmeccset játszott a Haladás a Wiener Neustadt vendégeként, a zöld-fehérek gólnélküli döntetlenre végeztek ellenfelükkel – írja a vasiak honlapja.

A Haladás – már az új szakmai stábbal a kispadon – az ausztriai Kirschlagban játszott edzőmérkőzést az osztrák másodosztály listavezetőjével.

A Haladásban Mészáros Karol fogászati beavatkozás, Stef Wils és Bosnjak Predrag boka-, Pinte Patrik térdsérülés, Tóth Benjamin comb-izomhúzódás miatt hiányzott.

Harcos, hajtós meccset vívtak a felek – nem kímélték egymást a játékosok. Inkább a Haladás uralta a meccset, több helyzetet dolgozott ki. A 17. percben Rácz ziccere maradt ki, válaszként egy osztrák labda csattant a kapufán. A 41. percben Ramos harcolt ki 11-est – a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt.

Fordulás után Grumics veszélyeztetett, majd Funsho szerzett szép gólt, de a játékvezető lest ítélt. Aztán Petró, majd ismét Funsho veszélyeztetett, sikertelenül. A hajrá is a Haladásé volt, de a gólt nem sikerült begyötörni.

– Tetszett, hogy egységesek, agresszívak voltunk – értékelt a Haladás trénere, Pacsi Bálint. – Örülök, hogy egy jó erőt képviselő ellenféllel szemben le tudtuk hozni a meccset kapott gól nélkül. A mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket.
Olvasói sztorik