NB I

Szlovákiai riválist vert a DVTK

A vendégeknél Vida és Kalmár is pályán volt.

Felkészülési mérkőzés

DVTK – FC DAC (szlovákiai) 2-1 (1-1)
Üllő.
DVTK 1. félidő: Rados – Eperjesi, Lipták, Ivánka, Forgács, – Nono, Tóth B., Kocsis, Kitl M. – Ternován, Szarka. 2.
félidő: Rados – Nagy T., Tucsa, Karan, Tamás – Vela, Oláh B., Busai, Bárdos – Ugrai, Mertse (Szalóczy, 79.). Szakmai igazgató: Bódog Tamás
Gólszerzők: Kitl (10.), Nagy T. (55.) illetve Malec (23.)

A válogatott szünet alatt sem maradtak találkozó nélkül a DVTK játékosai, hiszen csütörtök késő délután Üllőn játszottak zárt kapus felkészülési mérkőzést a szlovákiai DAC ellen.

A dunaszerdahelyi kezdőcsapatban Kalmár Zsoltnak és Vida Kristophernek is jutott hely. a diósgyőri klubhonlap tudósításából kiderült, hogy a 10. percben Nono jobb oldali beadását Kitl Miklós levette, majd a felső léc segítségével a hálóba vágta a labdát, így vezettek 1-0-ra Bódog Tamás fiai.

A 23. percben egalizált a DAC: Pacinda szabadrúgásból ívelt a 11-es pont tájékán érkező Tomás Malecnek, aki átvette a labdát, és a kapu jobb oldalába lőtt, 1-1.

A szünetben Rados kivételével sort cserélt Bódog Tamás, majd az 55. percben ismét a DVTK-nál volt az előny. Ekkor Busai remek labdával ugratta ki a jobb oldalon Nagy Tibort, aki tolt egyet a labdán, majd kilőtte a kapu jobb oldalát, 2-1.

A találkozó végeredményben 2-1-es DVTK-sikerrel ért véget. A vendégeknél Vida 58, míg Kalmár 72 percet töltött a pályán.

Olvasói sztorik