NB I

Pintér Attila előre megmondta, valaki bele fog szaladni a késbe

Vignjevics játékosai nem érezték jól magukat, Mészöly szégyenteljes vereségen van túl.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Újpest FC 0-1

Horváth Ferenc, Balmaz: – Jól játszottunk, nagyon sok helyzetünk volt, meg kellett volna nyerni a mérkőzést. Továbbra is mi vagyunk az NB I Jézuskái, minden csapatnak adunk valamilyen ajándékot. A játékunk rendben van, dolgozunk tovább, ki kell javítanunk a hibáinkat.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nagy a verseny a csapatban a helyekért, a héten többen is jól teljesítettek az edzéseken és az edzőmérkőzésen, így most úgy láttam jónak, ha eltérek az eddigi kezdőtizenegytől. Nagyon bonyolult és nehéz mérkőzés volt a mai, mivel mindkét csapat nagyon motivált volt. Az első félidőben az tikkasztó meleg nem kedvezett a focinak. A szünetben több játékos sem érezte jól magát, ezért kellett cserélnem. Jól járattuk a labdát a középpályán, de a hazaiak rendkívül agresszívek voltak, így sok lehetőségünk elhalt, mire a kapu elé értünk. A Balamazújváros nem érdemelt vereséget, mi viszont megdolgoztunk a sikerért, Simon Krisztán harcos gólja is ezt bizonyítja. Pajovic remek munkát végzett a kapuban, többször hatástalanított veszélyes hazai helyzeteket. A jövőben szeretném elérni, hogy ne csak védekező, vagy támadó játékunk legyen, dolgozzon mindenki együtt, csapatként, és úgy harcoljunk a további sikerekért.

forrás: haon.hu és ujpestfc.hu


Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 2-1

Bódog Tamás, DVTK: – Röviden lehet értékelni a mai találkozót: győzelem. Brutális volt, nem is lehetett volna jobban kihegyezni. Amikor azt hitte volna az ember, hogy ránk mérnek egyet, akkor ehelyett felálltunk, szenzációs volt, ahogy küzdöttünk, ahogy odatettük magunkat. Görcsben volt mindenki teste, de akkor is mentek a srácok. Ha így nézne ki mindig a játék képe, akor azt mondanám, hogy sikerült valamit elérni, sikerült valamit kialakítani. A mai mérkőzés abszolút rendben volt. Voltak hibák, mert hibák mindig vannak, a helyzeteinket be lehetett volna rúgni, de így akarta mindenki, hogy a végén legyen az izgalom. Az elmúlt mérkőzéseken is megvoltak a helyzetek. Már az is szenzációs dolog, ha eljut idáig a csapat, és a játékosok most elhitték, hogy ha az első 10 helyzet nem megy be, akkor a 11. bemegy. Nem adták föl, küzdöttek, mentek. Ha tízből egyet vagy húszból kettőt lövünk be, de nyerünk, akkor rendben van. Ugrai azért kapja a fizetését, hogy a ráadásban is belője a büntetőt, de emellett kitűnő játékos kitűnő képességekkel. Most az a feladat, hogy a következő mérkőzésen is megismételje ezt a teljesítményt. De nem csak Ugit emelném ki, hanem az egész csapaot, köztük Nonót, aki a szünetben állt be, és megnyert minden párharcot. Nono megtanult küzdeni. Amellet, hogy voltak jó egyéni teljesítmények, az egész csapattal elégedett vagyok.

Radványi Miklós: – Idegesen kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben nem azt játszottuk, amit szerettünk volna. Utána viszont átvettük a játék irányítását, míg az elején a hazaiak alakítottak ki ziccereket, utána viszont a félidő végéink megvoltak a lehetőségeink: Keitának, Kosztának, a végén Cserinek. Egyszerűen gondot okoz számunkra, hogy gólt rúgjunk ezekből a helyzetekből, hétről hétre ugyanezek a problémák. Úgy kezdtük a második félidőt, ahogy az elsőt befejeztük, azonban ezen a szinten legalább lövéssel illene befejezni ezeket a lehetőségeket. Utána rúgtunk egy gólt, tulajdonképpen a kezünkben volt a mérkőzés, azonban egyéni hibákból, felelőtlenségből kaptunk két gólt. Nagyon bosszantó, hogy ismét utolsó perces góllal kaptunk ki. A büntető előtt a labda tisztán a miénk volt, azonban elvesztettük… Nagyon nehéz ilyenkor bármit mondani, gratulálok a hazaiaknak, de úgy gondolom, két pontot elvesztettünk.

forrás: dvtk.eu


Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Puskás Akadémia 1-5

Mészöly Géza, Haladás: – Nem úgy indult a mérkőzés, hogy öt gólt kapunk…Érzésem szerint a vezető gólunkig összeszedetten, koncentráltan futballoztunk. Ezt követően megváltozott a játék képe, sok volt a kemény belemenés, az adok-kapok mindkét oldalon. Túl sokat foglalkoztak a játékvezetői ítéletekkel játékosaim. A második félidő eleji döntő hiba megváltoztatta a mérkőzést, aztán újabb egyéni hibákból további gólokat kaptunk. Nagyából 15-20 perc alatt kivégeztük magunkat, szétestünk és szégyenteljes vereséget szenvedtünk. Fel kell emelnünk a fejünket, játékosként és edzőként is kaptam már ilyen nagy zakót – most derül majd ki, ki milyen karakter.

Pintér Attila, Puskás Akadémia: – Korábban sokszor játszottunk jól, de a végjátékban pontatlanok voltunk. Mondtam is, előbb-utóbb valaki beleszalad a késbe. A fiatal, jó erőkből álló Haladás nem tudott mit kezdeni a mélységi indításainkkal. Játékosaim 0-1 után is ugyanúgy próbáltak játszani – büszke vagyok rájuk. Az elmúlt fordulók során – jó magyar szokás szerint – sokan temettek bennünk, de a fiúk megmutatták emberi nagyságukat. Bízom a hasonlóan jó folytatásban, gratulálok csapatomnak, a Haladásnak pedig sok sikert kívánok.


Vasas FC – Paksi FC 3-1

Michael Oenning, Vasas: – Örülök, hogy sikerült megnyerni a mérkőzést, nagyon fontos győzelem volt. Nem vagyunk még azon a szinten, hogy 90 percig uraljuk a játékot. Az első 44 percben minden rendben volt, azt csináltuk, amit látni szerettem volna. Sajnos a szünet előtt kaptunk egy gólt. A második félidőben más taktikával játszottunk, hogy stabilabbak legyünk. Házon belül megbeszéltük a debreceni mérkőzést, volt egy 20 percünk, amikor nagyon rosszul játszottunk, ráadásul elvesztettük Murka Benedeket. A Paks elleni meccsre összpontosítottunk, tudtuk, hogy a paksiak ellen mindig nehéz dolgunk volt. Ezúttal több olyan játékos szerepelt a pályán, akiknek be kellett ugraniuk más helyett. Most jön egy kis szünet, össze tudjuk magunkat szedni, felgyógyulhatnak a sérültjeink közül páran.

Csertői Aurél, Paks: – Nem tudom elmarasztalni a játékosokat, jól játszottunk, a második félidőben felbillent a pálya. 5-10 méterre a kaputól le kell tudni venni a labdát, be kell rúgni a helyzeteket. Dühít a két kapufa, sok helyzetet kihagytunk. Nem örülünk, de jobb, mintha lefociztak volna minket. Felépítettük a játékunkat, az pozitívum, az, hogy kihagytuk a helyzeteket, az persze dühít. A foci ilyen, aki berúgja a helyzeteket, az nyer. Sajnos sok gólt kapunk, sok az egyéni hiba, ebből majd kijövünk, ez biztos.

forrás: vasasfc.hu és paksifc.hu


Budapest Honvéd – Debreceni VSC 1-3

Erik van der Meer, Budapest Honvéd: – Az első félidőben jól játszottunk, jól építkeztünk, sok pontos passzunk volt, igaz, lassúak voltunk. Megvoltak a helyzeteink, de kihagytuk ezeket. Fordulás után 4-3-3-ra váltottunk, próbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, szereztünk is egy gólt. Sajnos azonban ezután hibáztunk, Gróf és a sorfal is rossz döntést hozott, majd egy kontra után is a Debrecen talált be. Jól jön nekünk a szünet, szomorkodnunk pedig nem kell, mert még mindig vezetjük a tabellát.

Herczeg András, Debreceni VSC: – Kellemes meglepetést szerzett a csapatom, amely nagyon fegyelmezetten játszott. A Honvéd ellen nehéz játszani, mert meccs közben is több játékrendszerben tudnak szerepelni, erre próbáltunk reagálni. A magas embereiket nehéz volt semlegesíteni, ezért álltunk át Mészáros Norbi becserélésével a három védős játékra. Játékosaim minden elismerést megérdemelnek.

forrás: dvsc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik