NB I

Négygólos meccsen nyert újra a Vasas

Átkozhatja a kapufákat a Paks.

OTP Bank Liga, 7. forduló

Vasas FC – Paksi FC 3-1 (2-1)
Szusza Ferenc Stadion, játékvezető: Bognár
Vasas: Kamenár – Burmeister, James, Risztevszki – Vogyicska, Vida, Berecz (Szivacski, 78.), Hangya – Kulcsár, Gaál (Pavlov, 62.), Remili (Ádám, 88.). Vezetőedző: Michael Oenning
Paks: Molnár P. – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Fejős, 69.), Bertus (Nikházi, 76.), Hajdú, Bartha – Hahn (Daru, 75.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: James (22.), Gaál (41.), Hangya (97.), illetve Bartha (45.)

A három meccs óta nyeretlen Vasas fogadta az ideiglenes hazai pályáján a múlt héten a Videoton EL-szereplése miatt pihenő Paksot.

A nyolcadik percben máris egy veszélyes helyzetet jegyezhettünk fel, Bertus alig csavart a bal kapufa mellé tizennyolc méterről. A 22. minutumban a hazaiak örülhettek, Remili szabadrúgására James érkezett középen és a kapuba fejelt, 1-0. Hét perccel később majdnem jött az egyenlítés, Hahn lövése viszont a kapufán csattant. Alig pár támadással később a másik oldalon Berecz bombáját védte nagy bravúrral Molnár, a 41. percben azonban már sikerült megdupláznia előnyét a Vasasnak.

Kulcsár lövése lepattant egy védőről, a labdára pedig lecsapott Gaál és nagy erővel a léc aláb bombázott, 2-0. Még a szünet előtt azonban szépített a Paks, Bertus passzolt a tizenhatoson belül Bartház, aki lapos lövéssel vette be Kamenár kapuját, 2-1.

A második félidő elején nagy mezőnyfölényben játszott a Vasas, de helyzeteket a Paks alakított ki. A 62. percben Hajdú lövése ment nem sokkal mellé, majd hat perccel később Koltai megpattanó lövése csattant a kapufán. Ezt követően hiába próbálkozott cserékkel lendíteni a támadójátékon Csertői Aurél, hiányzott a kreativitás elöl, így pedig a ziccer sem jött.

A kegyelemdöfést pedig a Vasas adta meg a 97. percben, Hangya indult meg a bal oldalon, majd nyolc méterről kilőtte a bal alsót, 3-1, ezzel pedig kialakította a végeredményt is.

Remili 88 percet játszott Fotó: vasasfc.hu
Olvasói sztorik