NB I

A hosszabbításban dőlt el a borsodi rangadó

A DVTK hátrányból fordított, és nyert 2-1-re a Mezőkövesd ellen.

OTP Bank Liga, 7. forduló

DVTK – Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion.

Játékvezető: Andó-Szabó
DVTK: Antal – Nagy T., Lipták, Karan, Tamás (Forgács, 65.) – Vela, Busai, Kocsis (Nono, a szünetben), Óvári (Ioannidis, 63.) – Makrai, Ugrai. Vezetőedző: Bódog Tamás
Mezőkövesd: Tujvel – Lázár, Hudák, Pillár, Vadnai – Keita – Farkas, Koszta, Strestík (Szeles, 77.), Cseri (Baracskai, 65.) – Majtán (Veselinovics, 55.). Vezetőedző: Radványi Miklós
Gólszerzők: Forgács (77.), Ugrai (94.) illetve Cseri (57.)

A negyedik helyen álló DVTK a debreceni albérletében látta vendégül a hatodik Mezőkövesd csapatát. Az első negyedórában a miskolciak támadtak többet, de igazi gólhelyzetig nem jutottak el. A huszadik percben a vendégek előtt adódott komoly lehetőség: Strestík lapos beadása elekadt a védőkben, Keita eszmélt először, de öt méterről másfél méterrel mellé vágta. Egy perccel később Ugrai alig lőtt a bal oldali kapufa mellé.

Az első félóra végén a Mezőkövesd volt közel a gólszerzéshez, Koszta helyzeténél azonban Antal bravúrral hárított. Az első játékrész második fele ismét a Diósgyőré volt, de gólt egyelőre nem láthatott a publikum.

Az 57. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat: Cseri 17 méterről lőtt a kapu jobb oldalába. (0-1)

Egy perccel később kettőre növelhette volna előnyét a Mezőkövesd, de Veselinovic néhány centivel célt tévesztett. Ezt követően teljesen beszorult a vendég alakulat, aminek a 73. percben meg is lett az eredménye: a csereként pályára lépő Forgács lőtte ki a hosszú alsót. (1-1)

Az utolsó tíz percbe lépve Ioannidis adott nagyszerű labdát Makrainak, akinek lövését Tujvel bravúrral védte. A mezőkövesdi hálóőr a hajrában még Busai próbálkozását is kiszedte, viszont a Diósgyőr a 92. percben tizenegyeshez jutott, és Ugrai büntetőjénél már tehetetlen volt. (2-1)

Az utolsó pillanatban nyert a DVTK Fotó: dvtk.eu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik