NB I

Közel egy éve nem történt olyan a Honvéddal, mint a Debrecen ellen

Nagy sorozat szakadt meg a Bozsikban.

OTP Bank Liga, 7. forduló

Budapest Honvéd – Debreceni VSC 1-3 (0-1)
Bozsik József Stadion, 2537 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Honvéd: Gróf – Latifu, Baráth, Bobál, Lovric (Kabangu, 71.), Laczkó (Danilo, 46.) – Nagy G., Kamber, Banó-Szabó (Tömösvári, 66.) – Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Erik van der Meer
DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Bódi (Mészáros, 81.), Jovanovic, Tőzsér, Varga K. (Szekulics, 59.) – Mengolo (Tabakovic, 62.), Könyves. Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerzők: Eppel (58.), illetve Tőzsér (26., tizenegyesből), Bódi (62.), Jovanovic (92.)

A felszálló ágban lévő Debrecen az éllovas Budapest Honvédhoz látogatott az NB I szombati játéknapjának zárómeccsén. A vendégek az előző fordulóban megszerezték első győzelmüket, ám ezúttal még a döntetlen is a bravúrkategóriába tartozott volna.

De egyáltalán nem kezdett megilletődötten a DVSC, a 7. percben már Könyves előtt adódott egy ziccer, de tizenegy méterről lövés helyett inkább középre adott – rosszul. Öt perccel később Lanzafame ismét remek technikai tudásáról adott számot, Latifu beadását ollózta mellé. Két perccel később az olasz támadó kanyarított középre egy szabadrúgást, Kamber épphogy csak mellé vágta a labdát.

A 26. percben büntetőhöz jutott a Loki, Baráth becsúszása után Mengolo került a földre, Tőzsér pedig a bal sarokba lőtt, 0-1. A félidő előtti percekben Lanzafame előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, de a légiós egy picit tévedett Bobál beadása után.

Félidőben Laczkó helyett Danilo folytatta a Honvédnál, a brazil támadó pedig öt perc után már helyzetbe is került, Kamber beadását fejelte a jobb kapufa mellé. Nyolc perccel később megszületett az egyenlítés, Lanzafame szabadrúgását Eppel fejelte a jobb felsőbe, 1-1. Nem volt sokáig egyenlő, négy perccel ezután Bódi remekül tekert balról huszonhárom méterről a jobb alsóba egy szabadrúgást, 1-2.

A Honvéd ezt követően mindent egy lapra feltéve rohamozott, Meer behozta Kabangut is, így négy támadóval igyekeztek a hazaiak. Kabangu fejjel és lábbal is próbálkozott, Danilo előtt pedig hatalmas ziccer adódott Lanzafame pontrúgása után, de a brazil fölé fejelt. A hosszabbításban lezárta a meccset a Loki, Jovanovic Bobál lábai között lőtt a jobb alsóba a tizenhatoson belülről, 1-3. A Honvéd legutóbb 2016 szeptemberében, majd’ egy évvel ezelőtt kapott ki bajnokin a Bozsikban, akkor a Videotontól.

Nagy bravúrt hajtott végre a Loki Fotó: dvsc.hu
Olvasói sztorik