NB I

Félelmetes mérföldkőhöz ért az Újpest

Történelmi ütközet lesz a balmazújvárosi.

OTP Bank Liga, 7. forduló

Szombat
Vasas–Paksi FC, Szusza Ferenc Stadion, 18.00, v.: Bognár
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Újpest FC, 18.00, v.: Kassai
Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC, Debrecen, 18.00, v: Andó-Szabó
Swietelsky Haladás–Puskás Akadémia, Sopron, 18.00, v.: Farkas Á.
Budapest Honvéd–Debreceni VSC, 20.30, v.: Szabó Zs.

Vasárnap
Videoton FC–Ferencváros, Felcsút, 19.30, v.: Solymosi

A magyar csapatok közül elsőként az Újpest FC készülhet a 3000. élvonalbeli bajnoki mérkőzésére, az NB I hetedik fordulójában a jubileumi összecsapást szombat este Balmazújvárosban játsszák a lila-fehérek.

A klub tájékoztatása szerint az első NB I-es meccse 1905. február 19-én, a Ferencváros ellen (0–2) az 1000. 1950. október 15-én a Dorogi Tárna (3–3) elleni volt a negyedik kerületi együttesnek, míg a 2000. találkozóra Békéscsabán került sor (0–1) harminckét évvel ezelőtt.

A forduló rangadóját vasárnap Felcsúton rendezik, ahol két veretlen gárda, a második helyen álló Videoton és a harmadik Ferencváros találkozik egymással. A találkozó nagy kérdése, hogy a fehérváriak kiheverték-e a csütörtöki Európa Liga-kudarcot.

A címvédő és listavezető Budapest Honvéd a Debrecent fogadja, amely első győzelmét múlt héten szerezte meg – írja az MTI. A kispestiek legutóbbi 11 bajnokijukon nem találtak legyőzőre, ilyen sorozatra 1994 óta nem volt példa a klub történetében, ráadásul a Bozsik Stadion szeptember 24. óta „bevehetetlen” a vendégcsapatok számára.

Nagy nap lesz a szombati az újpestiek életében Fotó: ujpestfc.hu
Olvasói sztorik