NB I

NB I: virágkarnevál előtt debreceni gálaelőadás

Negyedóra alatt kiütötte a Vasas a DVSC, amely először győzött.
OTP Bank Liga, 6. forduló
Debreceni VSC‒Vasas FC 4-1 (4-0)
Debrecen, 3700 néző. Játékvezető: Iványi
DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi J. – Tőzsér – Varga K. (Tabakovic, 78.), Jovanovic, Bódi (Csősz, 85.), Mengolo (Tisza T., 69.) – Könyves. Edző: Herczeg András
Vasas: Kamenár – Burmeister, Vaskó (James, a szünetben), Ristevski – Szivacski, Vida, Berecz, Hangya (Vogyicska, a szünetben) – Murka, Ádám M. (Remili, a szünetben), Kulcsár. Edző: Michael Oenning
Gólszerzők: Tőzsér (27., 42. – az elsőt tizenegyesből), Mengolo (30.), Varga K. (36.), illetve Szivacski (65.)

A nyeretlen Debrecen a Vasast fogadta az élvonal hatodik fordulójában. A meccset a közelgő virágkarnevál miatt kellett péntek este rendezni.

A DVSC-ben 2016. április 30. után lépett pályára ismét Bódi Ádám, akit kölcsönvettek a Videotontól, és máris a kezdőcsapatban kapott helyet.

A 26. percben Vaskó Tamás buktatta Könyves Norbertet a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Tőzsér Dániel magabiztosan értékesítette (1-0). Bár a játék képe kiegyenlített volt, a szabálytalanságot kihasználva a hazaiak szereztek vezetést.

Lendületbe került a Debrecen, és Könyves remek lapos beadását Mengolo a hálóba továbbította a 30. percben (2-0). A DVSC játékosai közül az első NB I-es meccsét játszó Varga Kevin sem akart lemaradni, és egy nagyszerű egyéni akció végén remek mozdulattal talált a hálóba (3-0).

Az első félidő ezzel még nem ért véget: a 42. percben Bódi szögletét Tőzsér fejelte a hálóba (4-0). A különbség a szünetig csak azért nem nőtt tovább, mert Könyves a keresztlécet találta telibe. Az első felvonás során a DVSC négyszer találta el a kaput és négy gólt szerzett…

Az angyalföldi Szivacski Donát és a debreceni Justin Junior Mengolo Fotó: MTI

Az angyalföldiek a szünetben hármat cseréltek, és a 65. percben Szivacski Donát jóvoltából megérdemelten szépített (4-1). Neki is ez volt élete első gólja az élvonalban.

A 67. percben Murka Benedek térde kifordult, és mivel már nem volt több cserelehetősége a vendégcsapatnak, tíz emberrel folytatta a találkozót. A létszámkülönbség nem látszott meg a játékon, de több gól már egyik oldalon sem született.

A Debrecen az első félidőben mutatott bravúros negyedórájának köszönhetően megérdemelten győzött.

Olvasói sztorik