NB I

Zsótér Donát próbált érzelemmentesen játszani

Az Újpest játékosa számára igazán pikáns volt a szombati, kispesti találkozó.

A címvédő Bp. Honvéd hazai pályán 2-1-re legyőzte az Újpestet szombaton az élvonal ötödik fordulójában. A vendégek éppen Zsótér Donát révén szereztek vezetést, aki tavasszal még a kispestiekkel ünnepelhetett bajnoki címet. A gólja után szinte azonnal ismét betalálhatott volna, de akkor már nem járt sikerrel, és jelenlegi csapata végül elveszítette a rangadót.

‒ Az összecsapás elejétől kezdve furcsa érzések voltak bennem, sőt már a bemelegítés alkalmával is, de próbáltam függetleníteni magamat a múltbeli dolgoktól. Igyekeztem érzelemmentesen belemenni a párharcba. A második helyzetemnél túlságosan finoman és okosan próbáltam visszatenni a Grófról kipattanó labdát a kapuba. Sajnos nagyon gyengére sikerült a próbálkozás. Szerintem, ha ott ismét betalálok, megnyertük volna a rangadót. Mivel nem tudtunk két találattal vezetni, valamint a számtalan későbbi helyzetünkből sem találtunk a hálóba, meccsben tartottuk a Honvédot ‒ nyilatkozta azÚjpest FC honlapján.

Zsótér szerint mivel a lehetőségeik mellett a házigazdáknak is voltak igen veszélyes helyzetei, a döntetlen lett volna a reális végeredmény.

‒ Ők többször használták ki a lehetőségeiket, így elhappolták előlünk a három pontot. Részünkről több figyelem és koncentráció kellett volna a sikerhez. A múlt heti vereség ellenére motiváltnak kell maradnunk, nagyon a bajnokság elején vagyunk, nem veszítettünk még semmit – tette hozzá.

Olvasói sztorik