NB I

„Valóban közelítenek az álláspontok” a Fradi kontra szurkolók ügyben

Egy-két dolgot még tisztázni kell a megegyezéshez.

Közelednek az álláspontok a Fradi-szurkolók és a klub között, ám a Borsérdeklődésére a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül (SZSZJN) csoport vezetője, Hamberger Ádám cáfolta, hogy már szeptemberben ott lesznek a lelátón a bojkottot hirdető drukkerek.

– A sarkalatos pontokban valóban közelítenek az álláspontok, de azért még egy-két dolgot tisztázni kell a megegyezéshez – mondta Hamberger, aki szerint a közeljövőben ismét tárgyalóasztalhoz ül a klub és az SZSZJN vezetősége.

A hírek szerint már tesztelték a kapukat, arra voltak kíváncsiak, hogyan lehet megoldani egyszerre a szkenneres és a szkenner nélküli beléptetést.

– Az biztos, hogy nem listázzák majd az embereket. De erről nagyon nehéz bármit is mondani, hiszen a szkennerkérdés az egyik legkritikusabb pont. Nekünk az a célunk, hogy csak azoknak kelljen, akik szeretnének, a klub álláspontja pedig az, hogy minél többen. Ami pozitív, hogy ebben a kérdésben is közelednek egymáshoz a felek.

A főszurkoló hozzátette, az eddigi elveiket nem adják fel, vagyis biztosan nem szkennel majd mindenki, de készek a kompromisszumra. Hangsúlyozta, azok az információk tévesek, hogy bele szeretnének szólni a klubvezetésbe, illetve a csapatösszeállításba.

‒ Úgy gondolom, a hamarosan sorra kerülő egyeztetés már az egyik utolsó lehet – mondta. – A Fradi vezetése előszeretettel hangoztatta, hogy mi az átigazolásba és az edzőkérdésbe is beleszólnánk. De szó sincs ilyesmiről. Ahogy azt sem kívánjuk megszabni, ki vezesse a Ferencvárost. Véleményünk persze mindig volt, illetve lesz is, aminek hangot is adunk.

A Fradinál nem kommentálják…

„A tárgyalások lezárulásáig az FTC nem kívánja kommentálni az értesüléseket. A klub nem szeretne hasznot húzni az információáramlásból, úgy véljük, nem vezet közelebb a megegyezéshez, ha a sajtóban megjelentekhez bármit hozzáfűzünk” – közölte az FTC sajtóosztálya a Blikkmegkeresésére.

Olvasói sztorik