NB I

A hajrában engedte ki a győzelmet a kezéből a Vasas

Az utolsó percben egyenlített a Mezőkövesd a Szuszában.

OTP Bank Liga, 5. forduló

Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, játékvezető: Berke B.
Vasas: Kamenár – Risztevszki, Burmeister, Vaskó – Szivacski, Berecz, Vida, Hangya – Remili (Kulcsár, 54.), Ádám (James, 69.), Murka (Gaál, 74.). Vezetőedző: Michael Oenning.
Mezőkövesd: Tujvel – Lázár, Farkas, Szalai, Hudák – Keita (Baracskai, 68., Veszelinovics, 72.), Pillár – Cseri (Majtán, 80.), Tóth B., Koszta – Strestík.
Vezetőedző: Radványi Miklós.
Gólszerzők: Kulcsár (59.), illetve Pillár (90.)

Mindkét csapat két győzelemmel és két vereséggel kezdte a bajnokságot, de a jobb gólkülönbségének köszönhetően a Vasas a negyedik, míg a Mezőkövesd az ötödik helyről várhatta az összecsapást.

Lagymatag tempóban kezdtek a felek, egy-két gyengécske lövésen kívül az első húsz percben nem történt izgalmas esemény. A 22. percben már valamivel kecsegtetőbb szituáció adódott a vendégek előtt, Tóth beadásába tette bele a lábát Koszta, Kamenár azonban védeni tudott. Az első félidőben azért még mindkét oldalon láthattunk egy-egy nagy helyzetet. Előbb Ádám játszott sarokkal Remili elé, aki az ötösről mellé lőtt, majd Koszta szintén öt méterre a kapu bal oldalától eresztett meg egy bombát, ami végül a kapufán csattant.

Támadóbb felfogású Vasas jött ki a második játékrészre, gól azonban csak azután jött, hogy Kulcsár a pályára lépett. A támadó öt perccel később máris ünnepelhetett, nagyszerű labdát kapott Murkától a tizenhatoson belül, majd jobbal a léc alá bombázott, 1-0. A 70. és a 74. percben is eldönthette volna a Vasas a meccset, Murka előbb fölé durrantott, majd Berecz lövését fogta Tujvel. A hajrában rákapcsolt a Mezőkövesd, Pillár a 85. percben kevéssel fejelt fölé, a 90. percben viszont már pontosabban célzott a légiós és fejjel egyenlített, 1-1 – ezzel pedig kialakította a végeredményt is, habár a végén csak Kamenár bravúrján múlt, hogy ne szülessen vendég siker.

A hajrában szerzett egy pontot a Kövesd Fotó: mezokovesdzsory.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik