NB I

A sírból hozta vissza a meccset a Honvéd

Kamber volt a bajnok nyerő embere...

OTP Bank Liga, 5. forduló

Budapest Honvéd – Újpest FC 2-1 (0-1)
Bozsik Stadion, 3478 néző. Játékvezető: Farkas Ádám
Honvéd:Gróf – Latifu, Lovric (Bobál, 64.), Baráth, Laczkó (Kabangu, 65.) – Nagy G., Kamber, Deák (Danilo, 46.) – Herjeczki, Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Erik van der Meer
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Bojovics, Litauszki, Mohl – Windecker, Szankovics – Nwobodo, Nagy D., Zsótér (Simon K., 75.) – Novothny (Tischler, 74.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Gólszerző: Lazafame (72.), Kamber (81.), ill. Zsótér (8.)

Sokat nem kellett várni arra, hogy Zsótér Donát betaláljon korábbi együttese ellen, így villámgyorsan, már a rangadó nyolcadik percében hátrányba került a címvédő. Csak a rend kedvéért mondjuk el, két veretlen együttes csatázott szombat este: a Honvéd két-két sikerrel és döntetlennel, míg az Újpest három X-et követően a Vasas legyőzésével futott neki a mérkőzésnek.

Lanzafame, a hazaiak egyik legveszélyesebb támadója igyekezett aktivizálni magát az első félidő közepe táján, ám Pajovics kapus eszén nem tudtak túljárni a honvédosok.

A 36. percben nagyon közel került az egyenlítéshez a bajnok: Lanzafame szabadrúgását Baráth csúsztatta kapura, ám csak a lécet találta el.

Lanzafame (balra) ezúttal is főszereplő volt Fotó: MTI

Akárcsak fél órával később Szankovics. Meseszép újpesti akció végződhetett volna góllal, ám a montenegrói középpályásnak nem volt szerencséje. Ahogy ez már lenni szokott, a túloldalon viszont sikerült feltenni a pontot az i-re – Lanzafame egyenlített. Az olasz csatár Danilo ívelésére érkezett pontosan, Pajovicsnak esélye sem volt hárítani.

Ha egy üzlet beindul…

Tíz perccel a vége előtt fordított a Honvéd. Ezúttal is Lanzafame játszotta a főszerepet, a szabadrúgását Kabangu lefejelte, Kamber pedig lekezelte, majd laposan a kapuba gurított.

Az Újpest a 89. percben Nagy Dániel révén “nyúlhatott volna bele” a mérkőzésbe, ám a remek helyről elvégzett szabadrúgás semmi veszélyt nem jelentett… Nem sokkal később Simon esett el a tizenhatoson belül, ám Farkas nem látott szabálytalanságot.

Olvasói sztorik