NB I

Ausztrál csatára vezette győzelemre a Halit

Másodszor győzött az idei bajnokságban a Haladás, a Balmaz múlt heti sikere nem adott elég lendületet.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Szombathely Haladás – Balmazújváros 3-1 (1-0)
Sopron, Városi Stadion, 1162 néző. Játékvezető: Szabó.
Szombathelyi Haladás: Király – Simon Á., St. Wils (Jagodics, 52.), Németh Mi., Bosnjak – Jancsó, Kiss B. (Tóth M., a félidőben), Mészáros K. – Medgyes (Grumics, 80.), Myke, Williams. Vezetőedző: Mészöly Géza.
Balmazújváros: Horváth L. – Póti, Tamás, Rus, Uzoma – Vajda, Sigér, Haris – Arabuli (Belényesi, 82.), Kovács (Zsiga, 58.), Andrics. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Gólszerzők: Williams (23. – tizenegyesből, 70.), Jagodics (78.), ill. Vajda (76.)

Borzasztó formában várta a meccset a Haladás: a szombathelyiek utolsó nyolc bajnokijukból mindössze kettőt tudtak megnyerni, ráadásul ebben a bajnokságban négy forduló alatt egyetlen gólt szereztek. Ott van még ráadásul a Halmosi Péter körül kialakult mizéria, ami szintén nem tehet jót az öltözői hangulatnak. Ellenben a Balmazújváros az előző körben önbizalomnövelő, négy nullás sikert aratott a DVTK ellen.

Ez alapján érdekes összecsapásra lehetett számítani, a valóság azonban kiábrándítóbb volt. Alacsony iram és kevés helyzet jellemezte a meccset, egészen a 23. percig, amikor Balmaz csapatkapitánya, Sigér Dávid követett el szabálytalanságot a tizenhatoson belülre törő Myke ellen. A megítélt büntetőt David Williams magabiztosan váltotta gólra, megszerezve ezzel a vezetést a Haladásnak, 1-0. Az ausztrál támadó saját maga és egyben csapata második gólját lőtte a szezonban.

Horváth Ferenc együttese akár egyenlíthetett is volna a szünet előtt, de Kovács Ádám megpattanó lövését hatalmas bravúrral védte Király Gábor a 43. percben.

A második félidő sem hozott jelentős izgalmakat. Habár a vendégek becsülettel hajtottak az egyenlítésért, Király mackóalsója nem igazán koszolódott be a meccs végére, ami mindent elmond a balmazújvárosi próbálkozásokról. A 70. percben végleg megpecsételődni látszott a vendégek sorsa, Medgyes Zoltán ugyanis nagy lendülettel hagyta maga mögött a Balmaz védőit, az alapvonaltól pontosan passzolt középre, ahol a változatosság kedvéért Williams várta a labdát, és öt méterről már nem volt nehéz dolga, 2-0.

Percekkel később újraéledtek a vendégek reményei, ugyanis Vajda Sándor mintaszerűen tekert szabadrúgásból 18 méterről a hazai kapuba 2-1, de Jagodics Márk a 78. percben a rövid sarokba csúsztatott fejjel egy szögletet 3-1, amivel végképp eldöntötte a három pont sorsát.

Olvasói sztorik