NB I

Atyavilág: a Puskás kapusáé az évad potyája – VIDEÓ

Villám, vihar, szünet volt: győztes nincs.

OTP Bank Liga, 5. forduló

DVTK – Puskás Akadémia 2-2 (1-1)
Debrecen, 3000 néző. Játékvezető: Iványi
Diósgyőr: Antal – Nagy T. (Joannidisz, 78.), Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai (Kocsis, 72.), Oláh B. (Nono, 77.), Óvári – Makrai, Ugrai. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Poór, Heris, Hegedűs J., Spandler (Knezevic, 46.) – Mevoungou – Szécsi (Prosser, 53.), Márkvárt (Vanczák, 88.), Balogh B., Szakály P. – Diallo. Edző: Pintér Attila.
Gólszerző: Makrai (10.), Vela (89.), illetve Heris (4.), Prosser (75.)

Noha a borsodiakat felkészítő Bódog Tamás nyilvánvalóan feltüzelte a játékosait a múlt heti, balmazújvárosi zakó (0-4) után, a Puskás elleni meccs rajtjánál is beragadt a DVTK. Történt, hogy már a negyedik percben előnybe került a vendégcsapat (ha egyáltalán volt hazai a debreceni arénában…): Balogh végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkánál, a sorfalról lepattanó labdát Márkvárt emelte középre, Heris pedig a diósgyőri kapuba lőtt.

Mielőtt Bódog tréner dührohamot kapott volna, néhány perccel később jött az egyenlítés: Hegedüs kapus addig várt Spandler hazaadott passzának ellövésével, hogy a becsúszó Makrai a kapu jobb sarkába lőtte a labdát.

Hegedüs kapus óriási hibázott

Aligha kell hangsúlyozni, hogy az idénynek jelentős tervekkel nekifutó felcsútiaknak égető szükségük van minden pontra, a szezon elejét ugyanis biztosan nem így tervezték – a Fradi elleni döntetlent követően három zakó csúfította a statisztikát.

Az első félidő végéhez közeledve a második gólt is megszerezhette volna a Diósgyőr, ám Makrai gyengén lőtt ígéretes helyzetből.

A második félidőben járt a meccs, amikor leszakadt az ég Debrecenben, így félbe kellett szakítani az összecsapást. Néhány perc szünet után Iványi bíró jelezte, mehet a folytatás, és a felek be is rámoltak még egy-egy gólt.

Előbb Prosser juttatta ismét vezetéshez a Puskást, majd amikor a Pintér-fiúk már kezdték ízlelgetni a győzelem (az első!) ízét, Vela porrá zúzta a felcsúti reményeket…

Olvasói sztorik