NB I

Megszólalt a négygólos zakó után a DVTK csapatkapitánya

„Tényleg nem lehet a melegre, más körülményre, semmire sem fogni a vereséget.”

Lipták Zoltán, a DVTK csapatkapitánya is elismerte, hogy semmilyen téren nem sikerült megvalósítani az előzetesen eltervezetteket Balmazújvárosban, ahol 4-0-ra kikaptak az NB I negyedik fordulójában. Most szombaton be szeretnék bizonyítani, hogy az első három fordulóban mutatta igazi arcát a DVTK, a legutóbbi találkozó pedig csak kisiklás volt.

– Mindenki elhiheti, nem úgy utaztunk Balmazújvárosba, hogy ilyen súlyos vereséget szenvedjünk, és elképzeléseinket megalapozta az első három fordulóban szerzett hét pont. Tényleg nem lehet a melegre, más körülményre, semmire sem fogni a vereséget. Amit elterveztünk, azt sem taktikában, sem hozzáállásban, és semmilyen más területen nem tudtuk végrehajtani. Ez a tény, a miértet pedig nehéz megválaszolni. Még azt sem lehet mondani, hogy hátradőltünk volna egy kicsit a nagyszerű rajt után. A mérkőzés elején, és egygólos hátrányban is alakítottunk ki nagy helyzetet, ha ezeket értékesítjük, akkor teljesen másként alakul a mérkőzés. Ehelyett mi kaptuk a második gólt, és nincs mit szépíteni, a mérkőzés végére szétestünk. A 2-0-s vereségért sem adtak volna pontot, de nagy tanulság, hogy bármi is történik, meg kell őriznünk a tartásunkat. Csapatkapitányként ebben nekem is nagy felelősségem van, a jövőben ilyen nem fordulhat elő – mondta a klub honlapjának.

– Amikor hazaértünk szombaton este, egyből megnéztük a találkozó felvételét, és kielemeztük a látottakat. Nem volt egyszerű végignézni, de nem azért, mert fáradtak voltunk vagy későre járt az idő, hanem azért, amilyen teljesítményt nyújtottunk. Vasárnap regeneráló edzést tartott Bódog Tamás, de mától már csak a PAFC ellen készülünk. Be fogjuk bizonyítani, hogy az első három fordulóban mutattuk az igazi arcunkat, a legutóbbi találkozó pedig csak kisiklás volt.

Fotó: dvtk.eu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik