NB I

„Egyáltalán nem lep meg a Balmaz szereplése, hiszen Horváth Ferenc a vezetőedző”

A Rangadó szakértője szerint várható volt az újvárosiak jó kezdése, a Puskás Akadémia pedig hamarosan belelendül.

Az elmúlt hétvégén a negyedik forduló ért véget az NB I 2017-18-as kiírásában, az eddig eltelt idő alatt pedig már több csapat teljesítménye is meglepően alakult az előzetes várakozásokhoz képest. Ezúttal a két újonc alakításáról kérdeztük a Rangadó.hu állandó szakértőjét, Glázer Róbertet. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya kitért a Balmazújváros négy meccsen szerzett öt pontjára – ami azért tekinthető bravúrnak, mert idegenben szereztek egy-egy pontot a Videotontól és a címvédő Honvédtól, valamint 4-0-ra verték a DVTK-t -, és górcső alá vette a nyári nagybevásárlást tartó, dúsgazdag Puskás Akadémiát, amely viszont sereghajtó jelenleg.

Nagy győzelmet aratott a Balmaz a DVTK ellen Fotó: dvtk.eu

– Egyáltalán nem lep meg a Balmazújváros szereplése, már akkor sejtettem, hogy ez lesz, amikor kinevezték vezetőedzőnek Horváth Ferencet – kezdte honlapunknak Glázer. – Megfigyelhető ugyanis, hogy ahol a szakembert kinevezik, ott azonnal ugrásszerűen nő a játékosok becsvágya, és nagyszerű teljesítményt nyújtanak a csapatai. Aztán, hogy ezt követően a szezon közepén és végén miért válik sikertelenebbé az aktuális együttese, azt nehéz megmondani. A Balmazújváros nagyon szép, de egyszerű focit játszott az NB II-ben, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva kerültek fel az élvonalba, ez a lendület még bennük van. Egységes közösséget alkotnak, éppen ezért nem meglepő a teljesítményük, bár még erről a négy meccsről nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Jó edzőnek tartom Horváth Ferencet, bízom benne, hogy nem csak a kezdet, hanem a folytatás is hasonlóan jó lesz és a bajnokság legvégén is ő fogja vezetni a Balmazt. Amennyiben egységesek maradnak és jól sáfárkodnak azzal, amit tudnak, és tényleg sikerül magukévá tenniük azt, amit hangoztatnak – hogy nem szállnak el akkor sem, ha győznek vagy pontot szereznek egy erősebb csapat ellen –, akkor biztos vagyok benne, hogy nagyon szép eredményt érnek el az első élvonalbeli évükben.

Ki volt az NB I 4. fordulójának legjobb játékosa?

Nagy Dániel (Újpest): 494
Davide Lanzafame (Budapest Honvéd): 404
Rácz Ferenc (Balmazújváros): 332
Ezekiel Henty (Videoton): 286
Bartha László (Paks): 75

Szakértőnk ezután kitért a Puskás Akadémiára, amely számára nagyon összeszedett csapat benyomását keltette eddig, és lehet látni, hogy mit akarnak játszani.

– A nyári nagybevásárlás után kevés ideje volt Pintér Attilának felkészíteni a csapatot az NB I-re, talán emiatt nem jönnek még most az eredmények, de biztos vagyok benne, hogy ez rövid időn belül változni fog. Nagyon jó játékosokat igazoltak, Pintér szakmai elképzelését és habitusát ismerve száz százalék, hogy nemsokára kialakul a csapat játéka. A tréner nyilatkozataiból ítélve semmiféle pánikhangulat nincs jelenleg az együttesnél, ez azért ritka, hiszen három vereség után általában már feszültebb szokott lenni a hangulat. Egyértelműen arra utaltak Pintér megnyilvánulásai, hogy bízniuk kell magukban és az elvégzett munkában, hiszen akkor biztosan jönni fognak a győzelmek. Most abban az időszakban van a Puskás Akadémia, amikor nekik a kapufáról kifelé pattan a labda, míg az ellenfélnek befelé, valamint a játékvezetői ítéletek sem nekik kedveznek. Ez az időszak minden csapat életében előfordul. Nagyon komoly háttérrel és focistákkal rendelkezik a PAFC, ki fog egyenesedni és meghatározó tagja lesz az élvonalnak – zárta a Rangadónak Glázer Róbert.

Nem kezdett jól a Puskás Fotó: pfla.hu
Olvasói sztorik