NB I

Nagy Dániel tovább remekel, megtört az Újpest sorozata

A Vasas ellen szerezte meg első győzelmét a bajnokságban Vignjevics együttese.

OTP Bank Liga, 4. forduló

Újpest FC – Vasas FC 1-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Solymosi.
Újpest: Pajovic – Pauljevic (Balázs, 89.), Bojovic, Litauszki, Mohl – Windecker, Cseke – Obinna, Nagy (Diarra, 78.), Zsótér (Simon, 80.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Vasas: Kamenár – Burmeister, Vaskó, Ristevski – Szivacski, James, Vida, Hangya – Murka (Gaál, 76.), Pavlov (Ádám, 68.), Remili (Kulcsár, 67.).
Vezetőedző: Michael Oenning.
Gólszerző: Nagy D. (24.)

A jelenlegi szezonban három döntetlennel nyitó Újpest zárt kapuk mögött fogadta a Vasast, amely kezdőjében nagy meglepetésre helyet kapott James Manjrekar, akit korábban állítólag véglegesen kitettek a keretből – úgy tűnik rendeződött a helyzet.

A tizenhatodik percben Zsótér lövését jegyezhettük fel először, de a középpályás az ötös bal sarkáról fölé bombázott. Öt perccel később a másik oldalon Murka Litauszki és Pajovics mellett is elvitte a labdát, de túlságosan kisodródott így nem jött össze a gól. A 24. minutumban vezetést szerzett az Újpest, a gólfelelős, Nagy Dániel elé pattant Vaskó szerelése, a remek formában lévő középpályás pedig a bal alsóba tekert, 1-0. A gól nem tett jót a meccsnek, az addig sem nagy iramból még inkább visszavettek a csapatok, Novothny egyik lövésén kívül nem is történt semmi izgalmas a szünetig.

Nagynak nagyon megy Fotó: ujpestfc.hu

A folytatás már szerencsére másképp alakult, bekezdtek a felek a második félidő elején, rögtön Hangya bombájánál kellett észnél lennie Pajovicsnak. A másik oldalon Cseke lábbal, Nagy pedig fejjel próbálkozott bevenni a kaput – sikertelenül -, Mohl pedig még ezeknél is nagyobb ziccerben fejelt fölé az 50. percben. Burmeister is fejjel veszélyeztetett alig egy perccel később, kicsivel ment csak mellé ez a kísérlet is.

Alig győztük kapkodni a fejünket, az 55. percben Novothny Nwobodo beadását lőtte kapura, Kamenár azonban bravúrt mutatott be. Továbbra is záporoztak a lövések mindkét oldalon, de nagyobb helyzetek nékül maradtunk, egészen a 78. percig, amikor is a visszatérő Diarra centikkel lőtt fölé fél perccel a beállása után. Kulcsár lábában volt az egyenlítő gól, de benne is maradt, mert csak az oldalhálóba lőtt a támadó nagy ziccerben. Ez pedig döntőnek bizonyult, Nagy Dániel góljával megnyerte a mecset a lila-fehér gárda.

Olvasói sztorik