NB I

Horváth Ferenc: földet és vizet nem adunk

A Balmazújváros edzője nem hazudtolta meg magát; Mészöly Géza sokat sejtetően nyilatkozott. Két meccs, négy edző.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Diósgyőri VTK 4-0

Horváth Ferenc, Balmazújváros: – A meleghez viszonyítva jó iramú mérkőzést játszottunk, talán jobbat is, mint amit ez az időjárás megengedett volna. A mai napon nagyon jól futballoztunk, jól védekeztünk, és egyaránt jól támadtunk. Spártai katonákat néztünk a mérkőzés előtt, és egy dologban megegyeztünk, hogy földet és vizet nem adunk, és ehhez továbbra is tartjuk magunkat.
A második félidőben azzal, hogy vezettünk, nekik jönniük kellett, hatalmas területek maradtak mögöttük, ami kedvezett a játékunknak. A győzelembe vetett hit változott, a játékosok elkeztek hinni abban, hogy a döntetlenek után győzni is tudunk. A legfontosabb, hogy két lábbal a földön álljunk továbbra is. Jól felkészített csapat ellen léptünk pályára, amely ellen lehet készülni. Sok sikert kívánok a DVTK-nak a folytatásban.

Bódog Tamás, DVTK: – Megérdemelt az ellenfél 4-0-s győzelme, gratulálok nekik! Voltak fázisok, ahol normálisan játszottunk, de ha a párharcokat nem nyered meg, nem sprintelsz, akkor… Kíváncsi leszek az adatokra, a sprintek számára, a megnyert párharcok arányára. Lehetett látni, hogy az ellenfél agresszívabban játszott, ők sprintben közlekedtek, mi lassúak voltunk, sok érintéssel játszottunk, és szétszakadt a csapat. A mi játékunkban ez baj, mert gyors emberek hiányában megengedhetetlen, hogy a védelem ilyen távol helyezkedjen a felezővonaltól. A területeket nagyszerűen használta ki a Balmazújváros, és egyéni hibák miatt kaptuk a gólokat. Akarat és akarat között van különbség, akartunk mi is, de a végén ebben a hazaiak jobbak voltak. A Balmazújváros abszolút azt játszotta, amit vártunk, de mi abszolút nem azt játszottunk, amit elvártunk. Valamit rosszul csináltunk a héten, rosszul sikerült a felkészítés, de az az igazi, amikor az ember a vereségből tanul, és ebből lehet tanulni. Tudtuk, hogy nem fogunk veretlenül végigmasírozni a bajnokságon, de azon leszünk, hogy minél kisebb pofonokat kapjunk. Jövő héten megpróbáljuk jobban csinálni!

forrás: dvtk.eu


Paksi FC-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-0

Csertői Aurél, Paks: – Nem indult jól a mérkőzés, de türelmesen, okosan futballoztak a fiúk és ennek meglett a gyümölcse. A második félidőben már daráltunk, a két gólon kívül kidolgoztunk három-négy helyzetet is. A meccs végére pedig egész jól futballoztunk. Ma az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk – ez sikerült.

Mészöly Géza, Haladás: – Az első félidőben domináltunk, helyzeteket dolgoztunk ki, kapufát lőttünk. Szünet után elég volt egy pici rövidzárlat, és elveszítettük a meccset. Az első gólnál a szöglet után már a mi játékosunk fejéről került a labda Szabó elé. Aztán gólra gólt rúgtak a paksiak. Sokkal több volt a meccsben, de most ilyen szériában vagyunk, amit csak igazi csapatmunkával tudunk megváltoztatni. Hinni kell a munkában, és még többet kell dolgoznunk.

forrás: haladas.hu

Olvasói sztorik