NB I

Jobban sáfárkodott helyzeteivel a Videoton Kövesden

Akár egyenlíthettek is volna a borsodiak a második félidőben, de a fehérváriak céloztak pontosabban.

OTP Bank Liga, 4. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Videoton FC 0-2 (0-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion. Játékvezető: Andó-Szabó.
Mezőkövesd: Tujvel – Farkas, Hudák, Szeles, Gohér – Tóth B. (Vadnai, 82.), Keita – Lázár, Strestík, Cseri (Baracskai, 79.) – Majtán (Koszta, 57.). Vezetőedző: Radványi Miklós.
Videoton: Kovácsik – Nego, Fiola, Fejes, Stopira – Suljic (Szabó, 88.), Pátkai, Varga (Szolnoki, 75.), Hadzic – Henty (Maric, 60.), Lazovics.
Vezetőedző: Marko Nikolics.
Gólszerző: Henty (23.), Lazovics (85.)

Két ellentétes lelkiállapotú csapat találkozott egymással Mezőkövesden. A hazaiak ötgólos vereség után léptek pályára, míg a Videoton egy nagyszerű Európa Liga-továbbjutást követően folytatta az NB I-ben.

Éppen a mérkőzés elejére ért Mezőkövesdre a vihar, így a tizenkettedik perctől hatalmas eső zúdult a pályára, ami nem könnyítette meg a játékot. A Vidit azonban nem zavarta meg az égi áldás, a 23. percben Suljic becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd Hentyhez centerezett, aki közelről nem hibázott, 0-1. A hazaiak nem ragadták magukhoz ezután a kezdeményezést, kevésszer értek fel a vendégek kapujához, amikor azonban ez sikerült, akkor Cseri és Strestík is jócskán fölé lőtt. A játékrész utolsó percében majdnem duplázott Henty, de Tujvel szépen kiütötte a lövését.

A Vidi gólöröme Fotó: vidi.hu

Címlapfotó és belső fotó forrása: vidi.hu

Hudák fejese nyitotta a második játékrészt, majd Lazovics pontatlanul lőtt a másik kapu előtt. Az 58. percben ismét a szerb légiós előtt adódott lehetőség, az addigi legnagyobb, de öt méterről csúnyán fölé lőtte. A mezőnyjáték és a harciasság dominált a következő időszakban, a 72. percben viszont nagy egyenlítési lehetőség adódott a kövesdiek előtt, egy szöglet után Keita középről ziccerben fölé lőtt.

Alig néhány másodperccel később Strestík kínálta meg Kovácsikot, aki nagyot védett, közel állt a Mezőkövesd az egyenlítéshez. Hiába nyomott azonban a borsodi csapat, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 85. percben egy gyors kontra végén szerencsésen Lazovicshoz került a labda, aki hatalmas bombát eresztett meg a bal felsőbe, 0-2. A Videoton tehát a Bordeaux után a Mezőkövesdet is legyőzte, de nem szégyenkezhet a hazai csapat, megállták a helyüket a jobb erőkből álló ellenfél ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik