NB I

Gól nélkül nehéz: megint kikapott a Haladás

A Paks magabiztosan tartotta otthon a három pontot; továbbra sem megy támadásban a Halinak.

OTP Bank Liga, 4. forduló

Paksi FC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-0 (0-0)
Paks, Fehérvári úti Stadion, 1073 néző. Játékvezető: Vad II.
Paks: Molnár P. – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Hahn (Daru, 87.), Hajdú (Kecskés, 75.), Bertus, Bartha – Szakály D. (Koltai, 7.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Simon (Williams, 58.), Kiss B., Ramos, Jancsó (Rácz, 70.), Tóth M. – Grumics (Halmosi, 70.).
Vezetőedző: Mészöly Géza.
Gólszerzők: Szabó J. (57.), Bartha (62.)

Az előző fordulóban elszenvedett háromgólos hazai vereséget igyekezett kijavítani a Haladás Pakson, ahol azonban kevés csapatnak terem babér, hiszen a 2016-17-es bajnokságban csupán a DVTK tudott nyerni a Fehérvári úton.

Borzasztóan gyenge első félórát követően a 31. percben láthattunk először labdarúgásra emlékeztető megmozdulásokat, ekkor Bartha gyönyörű mozdulattal lőtt kapásból, Király azonban a helyén volt. Ugyanebben a percben Ramos szerzett labdát a Paks tizenhatosán belül és éles szögből a kapufát lőtte telibe. Ennyivel azonban meg kellett elégednünk a csapatoktól az első játékrészre, több érdemlegesre nem futotta.

A fordulást követően már nem kellett ennyire szenvednünk, tizenhét perc alatt két gól is esett. Az 57. minutumban egy szöglet után Lenzsér csúsztatott Szabóhoz, a védő pedig közelről a hálóba lőtt, 1-0. Öt perccel ezután egy remek kontra végén Hahn lövését még bravúrral védte a mackónadrágos portás, a kipattanót viszont Bartha nem hibázta el, 2-0. Elkapta a fonalat a hazai csapat, három perc múlva majdnem jött a harmadik, de Bertus nagy helyzetben a bal alsó mellé lőtt.

A 77. percben feljegyezhettük a Haladás első nagy helyzetét – jobb később mint soha -, Ramos a tizenhatoson belül átvette a labdát, az utolsó pillanatban viszont Gévay odaért és nagyot mentett. Tóth is szépíthetett volna nem sokkal később, lövése kicsivel kerülte el a jobb felsőt. Bartha a 83. percben könnyedén duplázhatott volna, ordító helyzetben viszont nagyon rosszul fejelt. A Haladás a most futó bajnokságban már harmadjára nem tudta bevenni ellenfele hálóját, így pedig nehéz meccset nyerni, ezúttal sem sikerült még a pontszerzés sem.

Bartha elemében volt Fotó: paksifc.hu
Olvasói sztorik