NB I

Nagyot focizott az újonc a DVTK ellen

Aligha marad listavezető a Diósgyőr a forduló után.

OTP Bank Liga, 4. forduló

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Diósgyőri VTK 4-0 (1-0)
Balmazújváros, Városi Stadion. Játékvezető: Pintér Cs.
Balmaz: Horváth L. – Póti, Tamás L., Rus, Uzoma – Vajda S., Sigér D., Haris – Arabuli (Zsiga, 76.), Kovács Á. (Rácz, 84.), Andrics (Belényesi, 90.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás M. – Vela, Tóth B., Busai (Oláh, 62.), Óvári (Ugrai, 46.) – Szarka, Joannidisz (Nono, 46.).
Vezetőedző: Bódog Tamás.
Gólszerző: Haris (40.), Andrics (61.), Rácz (85., 92.)

A két bravúrdöntetlennel és egy vereséggel rajtoló Balmazújváros az éllovas Diósgyőrt fogadta hazai pályán az első győzelem megszerzésének reményében.

A nagy melegben a 9. percben kellett először résen lenniük a hazai védőknek, ekkor Póti hatalmasat mentett a ziccerben kiugró Szarka elöl. Hét perccel később a másik oldalon is nagy helyzetet láthattunk, egy kontra végén Vajda lőtt fölé tizennégy méterről. A komolyabb lehetőségek nélkül csordogáló mérkőzésen meglepetésre a Balmazújváros szerzett vezetést, a 40. minutumban a tizenhatoson belül Vajda passzolt Harishoz, aki tizennégy méterről a rövidbe lőtt, 1-0 – a nem túl erős lövésnél nem kellett volna bravúrt bemutatnia Radosnak a védéshez.

Két cserével igyekezett felrázni csapatát Bódog Tamás a szünetben, hat perc elteltével pedig majdnem jött is az egyenlítés, Szarka azonban ordító ziccerben három méterről mellé fejelt. Az 58. percben Arabuli helyzete után még nem érkezett a második hazai gól, három perccel ezután viszont Andrics tovább növelte az előnyt. A légiós Kovácstól kapott passzt a kontra végén, elfektette Eperjesit, majd a jobb alsóba gurított, 2-0. Szétesett a DVTK, a 65. percben Vajda is közel került a gólhoz, tekerése centikkel kerülte el a jobb felsőt. A diósgyőriek támadójátékában kevés fantázia rejtőzött, a Balmaz kontráiban pedig szinte mindig benne volt a veszély. A 85. percben ismét egy ilyen szituáció végén volt eredményes a hazai csapat, a csereként beálló Rácz egy az egyben vihette Radosra a labdát és pontosan lőtt a jobb alsóba, 3-0. A hajrában ismét Rácz villogott, hatalmas gólt lőtt a bal felsőbe tizennyolcról, megadva a kegyelemdöfést a DVTK-nak, 4-0. Az újonc Balmazújváros teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot,
megszerezve ezzel első élvonalbeli győzelmét.

Megérdemelten nyert a Balmaz Fotó: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő Facebook
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik