NB I

NB I: gólt sem lőtt idegenben a Felcsút

A Vasas újabb sikert aratott újpesti albérletében.
OTP Bank Liga, 3. forduló:
Vasas FC ‒ Puskás Akadémia FC 2-0 (1-0)
Szusza-stadion, játékvezető: Erdős
Vasas: Kamenár – Burmeister, Vaskó, Risztevszki (Vogyicska, 78.) – Murka, Szivacski – Vida M., Berecz (James, 60.), Hangya – Pavlov, Remili (Kulcsár T., 60.). Edző: Michael Oenning
Puskás: Hegedüs L. – Horvat, Poór, Heris, Spandler, Nagy Zs. (Szécsi, a szünetben) – Knezevic, Mevongou, Balogh B. (Polonkai, 63.) – Molnár G., Diallo (Radó, 60.). Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Burmeister (41.), Kulcsár T. (75.)

Szikrázó napsütésben, fülledt melegben, teljes szélcsendben kezdődött a Vasas‒Puskás Akadémia élvonalbeli találkozó, amelyen angyalföldi részről Berecz Zsombor vállalta a játékot, így Michael Oenning vezetőedző a kezdőcsapatba jelölte.

A második percben egy gyönyörű támadás végén Berecz 18 méterről eleresztett kísérletét Hegedüs Lajos vetődve védte. Egy ideig ezt követően is a Vasas kezdeményezett, majd a felcsútiak tűntek veszélyesebbnek, ám újabb lehetőségre a 21. percig várni kellett. Akkor Szivacski lapos löketét fogta a kapus, majd Pavlov és Murka próbálkozását is hárította.

A 39. percben Berecz lövése egy védőről még szögletre pattant, de két perccel később Remili beadását Félix Burmeister kilenc méterről a hálóba fejelte (1-0). A szünetben megérdemelten vezettek az angyalföldiek, mert több támadást vezettek és a kapura is veszélyesebbek voltak.

A második felvonást a vendégek kezdték jobban: Szécsi Márk kiváló lövése centikkel a keresztléc fölött suhant el, Diallo 18 méteres bombája pedig a lécről vágódott a gólvonal elé. A folytatásban ismét kiegyenlítetté vált a játék, majd a 75. percben Murka Benedek indította Kulcsár Tamást, aki kikerülte Hegedüs kapus, és az üres hálóba továbbított (2-0).

A hajrában változatos játékot láthattak a nézők, több lehetőség adódott mindkét oldalon, ám újabb gól már nem esett, megérdemelten győzött a Vasas.

Olvasói sztorik