NB I

A Ferencváros “kivégezte” a listavezetőt

Kijózanító pofont, és öt gólt kapott a Mezőkövesd az OTP Bank Liga 3. fordulójában.

OTP Bank Liga, 3. forduló

Ferencvárosi TC – Mezőkövesd 5-0 (3-0)
Groupama Aréna, 5861 néző. Játékvezető: Solymosi.
Fradi: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Leandro (Koch 68.), Botka – Gera (Csernik 16.), Gorriarán – Varga, Rui Pedro, Amadou – Priskin (Böde 64.). Vezetőedző: Thomas Doll.
Mezőkövesd: Tujvel – Farkas, Hudák, Pillár, Szalai – Keita, Tóth – Brasen (Baracskai 60.), Koszta, Cseri – Strestík (Novák 76.). Vezetőedző: Radványi Miklós.
Gólszerzők: Moutari (9., 26.), (Varga 29., 53.), Böde (90.)

A bajnokság előtt senki nem számított arra, hogy a harmadik fordulóban a Mezőkövesd listavezetőként érkezik a Groupamába. A fővárosiak azonban gyorsan megmutatták, hogy ki az úr a háznál.

A 9. percig kellett várni az első Fradi helyzetre, Moutari rögtön góllal hűtötte le a mezőkövesdi kedélyeket. A nigeri csatár több védőt is lerázott, betört a tizenhatoson belülre, végül öt méterről lőtte be, 1-0.

A 26. percben Moutari növelte az előnyt. Cserniktől kapott remek passzt, és kihasználva a vendég védők bénázását közvetlen közelről szerezte meg a másodikat, 2-0.

A 28. percben Moutari harcolt ki egy tizenegyest, Farkas szabálytalankodott. A labda mögé Varga állt, és lőtte be a harmadik Fradi gólt, 3-0.

Az 53. percben kabaréba illő gólt hozott össze a mezőkövesdi védelem. Hudák passzolt a kapu előtt álló Pillárnak, tőle Priskin elvette a labdát, majd Rui Pedro elé tette, aki továbbpasszolta Vargának. A Fradi támadója nem hibázott, tíz méterről bombázott Tujvel kapujába, 4-0.

A 74. percben Moutari rúghatott volna újabb gólt. A légiós hat játékost lecselezve jutott Tujvel kapuja elé, közelről leadott lövését azonban védte a kövesdi kapus.

A 80. percben Koch hibáját kihasználva Koszta vihette Dibuszra a labdát, 17 méteres lövését azonban hatalmas bravúrral védett a Fradi kapusa.

A 90. percben Böde Dániel szerezte a Fradi ötödik gólját. Lovrencsics kiugratása után lőtte be Tujvel lába alatt, 5-0.

A Mezőkövesd két győzelem után először kapott ki a bajnokságban a remek napot kifogó Fradi ellen.

Olvasói sztorik