NB I

Borzasztó első félidő után három gól esett Sopronban

A második játékrészben dőlt el a három pont sorsa a Haladás-DVTK meccsen.

OTP Bank Liga, 3. forduló

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)
Sopron, Káposztás utcai Stadion, 1544 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Haladás: Király G. – Polgár, Wils, Jagodics M., Bosnjak – Kiss B., Simon Á., Tóth M. – Rácz B. (Halmosi, 62.), Williams, Medgyes (Grumics, 62.). Vezetőedző: Mészöly Géza.
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás M. – Vela, Tóth B. (Nono, a szünetben), Busai, Óvári (Ternován, 86.) – Szarka, Joannidisz (Ugrai, a szünetben).Vezetőedző: Bódog Tamás
Gólszerzők: Tamás (61.), Óvári (75.), Busai (88.)

A két forduló után még veretlen Diósgyőr látogatott Sopronba ahhoz a Haladáshoz, amely ellen idegenben legutóbb 1998-ban győzött. A szombathelyiek egy vereséggel és egy győzelemmel rajtoltak az élvonal 2017-18-as kiírásában.

Kínszenvedés volt végignézni az első félidőt. Szinte semmi nem történt a pályán, mezőnyjáték és – ahogyan unalmas meccsek esetén illik mondani – taktikai csata jellemezte a játékrészt. Jóindulattal két jelenetet jegyezhettünk fel az első félidőben: a 28. percben Vela szöglete után Tóth Barnabás fejelt kapu fölé négy méterről, tizenkét percre rá pedig Busai lövését fogta üggyel-bajjal Király. Ennél csak jobb jöhet – gondolhattuk magunkban, miután véget vetett a játékrésznek Farkas játékvezető.

Jött is. Valamivel nagyobb iramban kezdtek a felek, a 61. percben pedig odáig fajultak a dolgok, hogy gólt is láthattunk. Ugrai jobb oldali szöglete után Tamás fejelt a kapu közepébe, 0-1. Nyolc perccel később majdnem egyenlített a Haladás Williams került helyzetbe tizenegy méterre a kaputól, de lövése kevéssel a jobb alsó mellé ment. A 73. percben eldönthette volna a meccset a DVTK, Szarka nagy helyzetben azonban gyengén lőtt, Király így védeni tudott. Két perccel később Óvárinak sikerült, ami Szarkának nem: Ugrai cselezte be magát a tizenhatoson belülre, az alapvonaltól visszatett labdája rossz volt, ám szerencsésen Óvári elé került, aki laposan a jobb alsóba lőtt, 0-2. A Haladás mai támadójátékát nézve csoda lett volna a pontszerzés kétgólos hátrányból negyedórával a vége előtt. Nem is jött össze, ellenben a kegyelemdöfés a DVTK-nak igen: Busai a 88.
percben húsz méterről lőtt, Király mellényúlt, így kialakult a végeredmény, 0-3 – igaz Williams ezen még majdnem módosított, de óriási ziccert hibázott a ráadásban.

A Rangadó.hu szakértője Stadler József, az egykori Stadler FC tulajdonosa:
– Összességében megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a Diósgyőr. Az 55. perctől felgyorsultak az események, addig nagyon langyos volt a találkozó. A DVTK sokkal stabilabban játszott a meccs folyamán, az első gól után pedig szinte nem is volt kérdéses a győzelmük. Korábban is inkább a DVTK állt közelebb a gólhoz, ám Király jól állta a sarat. Összességében jól védett Gábor, igaz a harmadik gólnál lehet hibázott, de egyáltalán nem rajta ment el a meccs, hiszen az első két találat tisztább helyzetből született. Egy kis szerencséje is volt a vendégeknek, de azért is meg kellett dolgozni és csak a jó csapat mellé áll oda. Gratulálok a DVTK-nak, a szombathelyieknek pedig sok sikert kívánok a továbbiakhoz, nem szabad őket leírni, fognak még meglepetést okozni.
Olvasói sztorik