NB I

A Balmaz elnöke is irreálisnak tartja a honi focisták bérigényét

Az utóbbi időben egyre több sportvezető – a DVSC elnöke, Szima Gábor és a Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway – és a magyar labdarúgáshoz közel álló szakember hívta fel a figyelmet a honi játékosok túl magas bérigényére. Ezúttal az NB I-es újonc Balmaz Kamilla Gyógyfürdő elnöke, dr. Tiba István emelt szót az üggyel kapcsolatban a Debrecen Televízió Köz-ügy című műsorában.

A Balmazújváros körülbelül évi 550 millió forintból működik, amivel messze a legutolsó az élvonalban, s Tiba István szerint az NB II-ben is van legalább 6-7 olyan csapat van, melynek magasabb ennél a költségvetése. Épp ezért nehéz játékosokat igazolniuk.

– Egyetértek Szima Gáborral, hogy tényleg irreális az az összeg, amiket ma magyar játékosok elkérnek azért, hogy futballozzanak – idézi a dehir.hu az elnököt. – Ez azért fájó, mert az elmúlt időszakban megtapasztalhattuk, hogy sok olyan külföldi játékos érkezett Magyarországra, akik jobb színvonalat képviselnek, mint a magyarok. Az MLSZ érthető okból ezt igyekszik korlátozni, ennek megfelelően támogatja a klubokat. Ez jó dolog lenne, csak azt eredményezte, hogy a magyar játékosok irreálisan felértékelődtek, ráadásul maga után vonta, hogy már a külföldi sem jön el annyi pénzért, amennyiért két évvel ezelőtt eljött volna. Azt mondja, hogy ha jó néhány klub megengedheti magának, hogy ilyen sok pénzt fizet magyar játékosoknak, akkor ő is többet kér – magyarázta a klubelnök, aki adáson kívül elmondta, olyan játékos, akinek már van NB I-es múltja, minimum havi kétmillió forintos fizetést kér.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Olvasói sztorik