NB I

Négygólos meccset játszott a Haladás a törökökkel

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Akhisar Beledeyispor–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1 (2-0)
Pinkafeld, 100 néző.
Haladás: Gyurján (Rózsa, 46.) – Tóth D., Schimmer (Jánvári, 46.), Devecseri (Kalitov, 46.), Németh M. – Tóth B. (Kovács, 46.), Jancsó – Pinte, Halmosi (Mészáros 46.), Petró – Bamgboye (Ramos, 46.). Vezetőedző: Mészöly Géza.
Gólszerző: Celik (6.), Ayik (24.), Barbosa (89.), illetve Petró (55.)

Hétközi felkészülési meccsel hangolt a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a szombati, Diósgyőr elleni hazai találkozóra. Mészöly Géza együttese a török élvonalban szerplő Akhisar Belediyével csapott össze és végül szenvedett 3-1-es vereséget.

Az első játékrész 6. és 24. percében talált be a török csapat, majd a fordulás után Petró Balázs szépített, végül pedig a 90. percben alakult ki a 3-1-es végeredmény.

Edzőmeccsről lévén szó, a Haladásban pályára lépett a múlt héten szerződtetett brazil csatár, Myke Bouard Ramos, akinek a játékengedélye azonban továbbra sem érkezett meg – írja a haladas.hu.

– Mindig örülök, ha nemzetközi meccset játszhatunk, ezúttal is jó, az NB I-nél magasabb tempójú, pörgős mérkőzést vívtunk – mondta Mészöly Géza a Haladás hivatalos honlapján. – Agresszív, labdabiztos ellenféllel találkoztunk, de a mérkőzés elején mi is felvonultattuk ezeket az erényeket. Sajnos két eladott labdát követő pontrúgásból gólokat kaptunk, ami az első 45 percet meghatározta. A szünetben azt mondtam a fiúknak, felejtsék el az eredményt, próbáljanak meg úgy játszani, mintha 0-0 lenne az eredmény. Hamar gólt is szereztünk, jól játszottunk, ám az utolsó percekre néhány játékosom elfáradt. Hasznos mérkőzést vívtunk, melynek tapaszalatait a bajnokságban fel tudjuk használni. Ami Kalitovot illeti, képett, technikás játékos, akire adott esetben jobb oldali és belső védőként is számíthatnánk. Ám a légiósszabály miatt nem egyszerű a helyzetünk, egyelőre nem dőlt el, marad-e vagy megy.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik