NB I

Mégsem lesz zárt kapus az Újpest-Vasas?

Nagy szerencséje van a liláknak, mert...

Mint ismeretes, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi bizottsága, július 25-én, kedden megbüntette az újpesti klubot, ami alapján az Újpest FC-nek 1 soron következő hazai bajnoki mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendeznie.

Azonban az MLSZ szerdán arról tájékoztatta a Vasas FC-t, hogy az Újpest augusztus 6-i Vasas elleni találkozóját nagy valószínűséggel még nem érinti a zárt kapus büntetés – derül ki az angyalföldiek hivatalos honlapjáról.

Ennek az a magyarázata, hogy a 25-i MLSZ FEB határozatot, 27-én postázza ki az MLSZ az Újpest FC részére, amely azt legkorábban várhatóan 28-án kapja kézhez. Az MLSZ idevonatkozó szabályzata szerint azonban a megbüntetett klubnak 15 nap áll rendelkezésére, hogy fellebbezzen a határozat ellen.

Ha az Újpest FC él ezzel a jogával, akkor azt augusztus 11-ig megteheti. Így mivel az Újpest-Vasas találkozó augusztus 6-án játsszák le, arra még nem vonatkozhat a zárt kapus büntetés, hiszen akkor még nem emelkedett jogerőre az Újpest FC-t elmarasztaló határozat.

A Vasas FC egy ezzel összefüggő kérdésére, miszerint egy 2017. június 27-i UEFA szabály szerint a zárt kapuval sújtott csapat ellenfelének vétlen szurkolói közül 200-at engedélyeznek a nézőtéren helyet foglalni, és ez érvényes lehet-e az MLSZ által szervezett bajnoki mérkőzésekre is, az MLSZ jelezte: a hatályos Fegyelmi Szabályzat ezt a kitételt nem tartalmazza, így erre nincsen lehetőség.

Olvasói sztorik