NB I

MLSZ: nem mehetnek nézők az Újpest következő hazai bajnokijára

Rasszista megnyilvánulások miatt bűnhődnek a lilák.

Az indoklásból is kiderül, hoyg más megoldás nem lévén, a lehető legszigorúbb büntetést szabta ki az MLSZ az Újpestre a Fradi elleni meccsen történt szurkolói megnyilvánulások miatt.

A negyedik fordulóban a Vasas ellen nem lehetnek ott a drukkerek.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) július 25-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.
NB I

– Kecskés Tamás (Paks) és Nagy Gergő (Honvéd) 1-1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
– A FEB az Újpest – FTC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolói részéről jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, rasszista megnyilvánulásért (több alkalommal is “huhogtak” az ellenfél színes bőrű játékosának labdaérintésénél), valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 600.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a nézők nélküli, zárt sportrendezvényben történő mérkőzésrendezést 1 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésre. A FEB az FTC szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A Magyar Labdarúgó Szövetség – a FIFA és az UEFA irányelveivel összhangban – a lehető legszigorúbban lép fel a rasszista megnyilvánulásokkal szemben. Az újpesti szurkolók a mérkőzés során ismétlődően, több alkalommal tanúsítottak ilyen jellegű viselkedést, ezen kívül több alkalommal, visszatérően megbotránkoztató rigmusokat skandáltak, “cigányoztak”, illetve kirekesztő, sértő jelzőket használtak egy sportvezetővel kapcsolatban. A bizottságnak az UEFA gyakorlatában is a legszigorúbb elbírálás alá eső rasszista, antiszemita, szexista rigmusok esetén nincs más lehetősége, mint a súlyos büntetés kiszabása.

– A FEB a Honvéd-Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolói részéről tárgy játéktérre dobásáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet és a játékvezetők szidalmazása) 200.000 Ft, a Diósgyőrt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Olvasói sztorik