NB I

Egymillió eurós játékosok a Fradiban, de még erősítenének

Doll nyilatkozatának tükrében érdekes, hogy milyen futballisták érkezhetnek még.

Thomas Doll az Újpest elleni döntetlen után kijelentette, további két-három játékos igazolását tervezi a Fradi, hozzátéve, szerencse is kell ahhoz, hogy minőségi, valóban erősítést jelentő labdarúgókat lehessen a magyar bajnokságba csábítani.

– Magyarországra olyan játékosok jönnek, akiknek a nagy bajnokságokban nincs lehetőségük játszani – mondta a Fradi német trénere a találkozót követő sajtótájékoztatón.

  • EZT LÁTTAD?

    Az utolsó pillanatban úszta meg a zakót a Fradi

  • Mint ismert, a Ferencváros a nyári átigazolási szezonban már megszerezte a magyar válogatott alapemberét, Priskin Tamást, a Romániában több jó idényt is futó Bőle Lukácsot, az NB II-ben edződő Lovrencsics Balázst, a Szófiából érkező Rui Pedrót, a brazil Figueirensétől Pedrosót, míg Fernando Gorriarant a River Platétől sikerült elcsábítani, Otigba Kenneth pedig Törökországból tért haza.

    Mivel Magyarországon továbbra is hétpecsétes titokként kezelik, hogy egy-egy játékost milyen feltételekkel sikerült megszerezni, a mértékadó transfermarket.de adataira tudunk hagyatkozni az értékek megítélésénél.

    A Ferencvárosba ennek tükrében közel egymilliárd 800 millió forintért érkeztek futballisták a nyáron.

    Priskin Tamás – 800 000 euró

    Pedroso – 1 000 000 euró

    Lovrencsics Balázs – 175 000 euró

    Bőle Lukács – 800 000 euró

    Gorriaran – 1 000 000 euró

    Rui Pedro – 1 000 000 euró

    Otigba – 1 000 000 euró

    Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a Ferencváros ennyit fizetett volna értük, hiszen a lejárt szerződésű játékosokért eleve nem kell pénzt adni, azt viszont mutatja, hogy a zöld-fehérek “gondjait” (plusz) 1.8 milliárd forint értékű játékos sem tudta megoldani.

    A Fradi összértékét 12 millió euróra teszik, és érdekesség, hogy a frissen igazoltak közül négyen a csapat legdrágább játékosainak számítanak, hiszen rajtuk kívül az FTC egyetlen játékosának értéke sem éri el az egymillió eurót.

    Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
    Olvasói sztorik