NB I

Csúszik az új Sóstói Stadion átadása – hivatalos

Később veheti át új otthonát a Videoton.

A Rangadó.hu értesülései szerint csúszik a székesfehérvári új Sóstói Stadion felújítása és átadása. A problémát az okozza, hogy a főlelátó sokkal rosszabb állapotban van annál, amit korábban hittek.

Az első tervek arról szóltak, hogy 2017 nyarára elkészülhet a létesítmény, amely 14 ezer férőhelyes lesz, és az UEFA IV. kategóriájú létesítményei közé tartozik majd. A legutóbbi hírek az ütemterv szerint a 2017 végére, 2018 elejére készült volna el a stadion.

Ezen a héten is kilátogattunk a stadion építkezésre. #videotonfc #vidi #football #foci #videoton #soccer

Videoton FC Official (@vidinstagram) által megosztott bejegyzés, 2017. Jún 20., 04:52 PDT

A Közbeszerzési Hatóság híre szerint „a fejépületben a meglévő épületrészek bontása során vált ismerté a takart szerkezetek állapota. A feltárás során megállapításra került, miszerint a fejépület vasbeton szerkezeteinek kialakítása hibás. A fejépület hiányos szerkezeti állapota az eredetileg tervezett műszaki átalakításra így nem alkalmas. A feltárt statikai problémákkal és szerkezeti hibákkal kapcsolatos vizsgálatok jelenleg folyamatban vannak. Ezen épületrészben a megfelelő műszaki megoldás kialakításáig a felek a további munkákat leállították.”

Az is hozzáteszik, hogy „a felek rögzítik, hogy az előre nem látható statikai problémák miatt a vállalkozó az eredeti kiviteli ütemtervben szereplő szerkezetépítési feladatokat nem tudja a tervezett határidőre teljesíteni. A fejépület vasbeton szerkezetének problémái miatt a fejépület monolit szerkezeteinek 50 százalékos készültségi foka az első fizetési mérföldkőben nem teljesíthető. Ennek következtében a felek egyezően rögzítik, miszerint a vállalkozó rajta kívül álló okokból nem tudja a szerződés szerinti fizetési mérföldkövekhez kapcsolódóan előírt műszaki készültségi fokokat a szerződésben előírt ütemben teljesíteni.”

Olvasói sztorik